Prezidentė: Lietuva pasirengusi aktyviau dalyvauti imigrantų gelbėjimo misijose

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungai (ES) svarstant, kaip spręsti migrantų krizę Viduržemio jūroje, Lietuva yra pasirengusi didinti savo dalyvavimą gelbėjimo misijose ir teikti humanitarinę pagalbą, sako Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Mes, Lietuva, galėsime padidinti savo dalyvavimą gelbėjimo misijose, apie tai kaip tik dabar kalbame“, - žurnalistams Dotnuvos miestelyje antradienį sakė prezidentė.

Prezidentės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė BNS sakė, kad Lietuva svarsto galimybę prisidėti prie Europos išorės sienų valdymo agentūros „Frontex“ operacijos „Tritonas“ Viduržemio jūroje, tačiau konkretus indėlis dar derinamas.

„Jeigu reikės humanitarinės pagalbos, taip pat būsime pasirengę dalyvauti pagal savo galimybes. Nuošaly stovėti nė viena ES valstybė negalės“, - sakė D.Grybauskaitė.

Pasak Lietuvos prezidentės, krizė dėl imigrantų antplūdžio turi tiek socialinių, tiek finansinių aspektų, tuo pačiu tai yra „ir santykių su Šiaurės Afrikos šalimis problema“.

800 migrantų žuvo sekmadienį prie Libijos krantų nuskendus juos plukdžiusiam laivui. Italijos prašymu ketvirtadienį problemai aptarti šaukiamas neeilinis ES šalių vadovų susitikimas.

ES svarsto stiprinti sienų kontrolės operacijas Viduržemio jūros regione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių