Prezidentė: kur nors gyvensiu, bet ne Turniškėse

  • Teksto dydis:

Sklypą Pašilių kaime neseniai pardavusi prezidentė Dalia Grybauskaitė sako po kadencijos vis tiek negyvensianti rezidencijoje Turniškėse. „Ketinu, bet ne Turniškėse. Kur nors gyvensiu“, - žurnalistams Vilniuje antradienį sakė šalies vadovė.

Apie parduotą sklypą D.Grybauskaitės atstovai paskelbė praėjusią savaitę.

Šį kaime Vilniaus rajone esantį 16 arų žemės sklypą šalies vadovė neseniai pirko už 50 tūkst. eurų. Sklypą prezidentė pardavė už tą pačią kainą, už kurią jį įsigijo. Šiame sklype D.Grybauskaitė planavo statytis namą.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ gegužės pradžioje rašė, kad parduotame sklype namo statyba gali būti draudžiama, nes sklypas patenka į žvyro telkinio parengtinai išžvalgytų išteklių plotą, esantį tiesiogiai prie detaliai išžvalgytų išteklių ploto. Vyriausybės nutarimas numato, kad tokiuose telkiniuose, kurių ištekliai jau patvirtinti, ir prie jų esančiuose perspektyviuose naudingųjų iškasenų plotuose draudžiama statyti gyvenamuosius namus, gamybinius statinius ir įrenginius, taip pat kasti naudingąsias iškasenas, išskyrus savo reikmėms.

Žemės sklypus Pašiliuose pardavinėjusios bendrovės „Forteka“ direktorė Lina Kirkliauskaitė pripažino, jog buvo nustatyta, kad toje teritorijoje yra naudingų iškasenų, tačiau aiškino, jog nebuvo jokių teisinių sprendimų, kad toje vietoje bus karjeras ar kad ten negalima formuoti žemės sklypų. Be to, anot bendrovės vadovės, sklypai buvo suformuoti dar 2006 metais ir nepatenka į galbūt neteisėtai ketinamo kurti 16,5 hektaro ploto karjero teritoriją.

Prezidentė ne kartą yra pasisakiusi, jog po kadencijos neplanuoja naudotis „privilegijomis“ ir neliks gyventi rezidencijoje Turniškėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dalia

Dalia portretas
Tam, kad turetum pinigu labai daug reikia DIRBTI. Ka Prezidente ir dare visa gyvenima.

NA NA

NA   NA portretas
kai turi pinigų ,gali ,kad ir į mėnulį skristi gyventi ,,,,sėkmės ,visur gerai ,bet gimtinėje geriausia,,,,,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių