Prezidentė: Kremlius siekia pasinaudoti populistinėmis jėgomis Europoje

  • Teksto dydis:

Rusija siekia pasinaudoti populistinių jėgų stiprėjimu Europoje, penktadienį pareiškė prezidentė Dalia Grybauskaitė po susitikimo su Lietuvai akredituotais Europos Sąjungos (ES) valstybių ambasadoriais.

„Prezidentės teigimu, Rusija ne tik intensyviai militarizuoja Kaliningrado sritį ir ten dislokuoja raketas, kurios gali pasiekti daugelį Europos sostinių. Kremlius taip pat siekia pasinaudoti populistinių jėgų stiprėjimu Europoje“, – rašoma Prezidentūros pranešime spaudai.

D.Grybauskaitės teigimu, šiuo metu ypač svarbu išlaikyti visos ES vienybę, daugiau investuoti į gynybą, stiprinti kovos su hibridinėmis grėsmėmis priemones, aiškiai parodyti, kad bet kokia agresija sulauks kieto atsako.

Tai kasmetinis šalies vadovės susitikimas su diplomatais, jame aptariamos svarbiausios metų aktualijos, Lietuvos vidaus politinė padėtis, pagrindiniai ES darbotvarkės bei užsienio politikos klausimai.

Anot Prezidentūros, šiemet susitikime ypatingas dėmesys skirtas saugumo iššūkiams Baltijos jūros regione ir įtemptai geopolitinei situacijai, ES santykiams su JAV po šioje šalyje įvykusių rinkimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PAGAL GRYBAUSKAITE....

PAGAL GRYBAUSKAITE.... portretas
Populistai JAV piliečiai, populistai Lietuvos piliečiai...Populistai visi tie, kas pasisako už PERTVARKĄ PASAULYJE. Populistai dar ir tie, kuriems atsibodo rietenos, karai, niekuo nekaltų žmonių žudymai, valstybių perversmai. O kas yra tie, kuriems visa tai PRIIMTINA, kurie kursto nacionalinę neapykantą ir karą, p.Grybauskaite? Ar ne SAVO TAUTOS IŠDAVIKAI?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių