Prezidentė ir premjeras pasveikino Korėją nacionalinės šventės proga

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir premjeras Saulius Skvernelis pasveikino Korėjos Respubliką su nacionaline švente - Nacionalinės Korėjos išsivadavimo diena.

Prezidentė D. Grybauskaitė savo ir visų Lietuvos žmonių vardu pasveikino Korėjos Respublikos Prezidentą Moon Jae-iną nacionalinės šventės - Išsilaisvinimo dienos - ir 70-ųjų šalies metinių proga.

Pasak valstybės vadovės, Korėjos Respublika yra labai svarbi Lietuvos ir Europos Sąjungos partnerė, vertybių ir interesų bendramintė šiandieninių tarptautinės politikos ir prekybos iššūkių kontekste.

Prezidentė ir Pietų Korėjos vadovas susitiko šių metų vasario mėnesį ir aptarė dvišalių Lietuvos ir Korėjos ryšių plėtrą. Anot šalies vadovės, mūsų šalis vertina, kaip pastaraisiais metais stiprėja dvišalis Lietuvos ir Korėjos bendradarbiavimas, taip pat ES ir Korėjos santykiai, ypač prekybos srityje.

Valstybės vadovė pareiškė įsitikinimą, kad, abiejų valstybių ryšiams toliau augant, taip pat Lietuvai tapus Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos nare, abipusiškai naudingas Lietuvos ir Korėjos dialogas ir toliau plėsis, bendradarbiavimas tęsis verslo, inovacijų, mokslo ir tyrimų, švietimo bei studentų mainų srityse.

Sveikindama Korėjos žmones nacionalinės šventės proga Prezidentė palinkėjo džiugaus minėjimo, visokeriopos sėkmės, klestėjimo ir taikos.

Su nacionaline švente Pietų Korėją Vyriausybės vardu nuoširdžiai pasveikino ir ministras pirmininkas S. Skvernelis.

„Noriu šia proga asmeniškai Jums ir Jūsų Vyriausybei palinkėti sėkmės siekiant užsibrėžtų tikslų bei didinant Korėjos Respublikos žmonių saugumą, klestėjimą ir gerovę. Tvirtai tikiu, kad ateinančiais metais mūsų šalių draugiškus santykius sustiprins nauji abiem pusėms naudingi bendradarbiavimo ryšiai“, - sakoma premjero sveikinime Korėjos Respublikos ministrui pirmininkui Lee Nak-yonui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Chm: "Prezidentė ir premjeras pasveikino Korėją nacionalinės šventės proga" - įdomu kurią korėją tie 'buvusieji' sveikino...

Tiesa tokia

Tiesa tokia portretas
Pagarba Lietuvos Prezidentei kad ji galimai įtakojo Snoro banko aferistus išguiti iš Lietuvos-būtų išplovę visą Lietuvą į ofšorus>pagarba Rusijos teisėsaugai ,kad ir Sanktpeterburge aferas darę Snoro savininkai buvo suiimti.

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO portretas
D.GRYBAUSKAITĘ - KGB MAGNOLIJĄ Į KALĖJIMĄ!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių