Prezidentė ir krašto apsaugos ministras dalyvaus Miuncheno saugumo forume

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir krašto apsaugos ministras Juozas Olekas šeštadienį dalyvaus Tarptautinėje Miuncheno saugumo konferencijoje.

Tai svarbiausias nepriklausomas regione forumas, kuris aptaria pagrindinius tarptautinės saugumo politikos iššūkius, pranešė Prezidentūra.

Jame bus kalbama apie terorizmo grėsmę ir pabėgėlių krizę, artėjantį NATO viršūnių susitikimą Varšuvoje, Aljanso ateitį, saugumo situaciją Afrikoje ir Artimuosiuose Rytuose.

Bavarijos sostinėje Lietuvos prezidentė pakviesta sakyti kalbą prezidentiniuose debatuose tema „Dabartiniai ir ateities tarptautinės saugumo politikos iššūkiai“.

Šalies vadovės teigimu, dėl įtemptos geopolitinės situacijos ir egzistuojančių grėsmių svarbiausiu Lietuvos ir visos euroatlantinės bendruomenės prioritetu išlieka saugumo ir gynybos stiprinimas.

Tradiciškai į šią konferenciją susirenka valstybių vadovai, vyriausybių nariai ir politikos ekspertai ir analitikai, ji rengiama jau 52 kartą.

Debatuose dalyvaus Suomijos prezidentas Saulis Niinisto (Saulis Ninisto), Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda), Ukrainos prezidentas Petro Porošenka ir Europos Parlamento pirmininkas Martinas Schultzas (Šulcas). Diskusijoje taip pat bus skirta daug dėmesio Ukrainai, priemonėms migracijos krizei ir terorizmo grėsmėms įveikti.

Šiemet į Bavarijos sostinę atvyksta Jordanijos Karalius Abdullah II (Abdula Antrasis), Prancūzijos premjeras Manuelis Vallsas (Valsas), Irako ministras pirmininkas Haideris al-Abadi, NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas, JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris), Vokietijos užsienio reikalų ministras Frankas-Walteris Steinmeieris (Štainmejeris), Jungtinės Karalystės ir Prancūzijos gynybos ministrai.

Konferencijos paraštėse planuojami ir šalies vadovės dvišaliai pokalbiai su Ukrainos prezidentu P.Porošenka ir naujuoju Gruzijos ministru pirmininku Georgijumi Kvirikašviliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tegul

tegul portretas
jis geriau paaiskina kaip taupo pinigus Lietuvos kareiviu saskaita
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių