Prezidentė ir jos patarėjai savo darbo vietas užleido vaikams

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė prisijungdama prie „UNICEF“ inicijuotos Pasaulinės vaikų dienos, laikinai užleido šalies vaikams savo ir patarėjų darbo vietas.

Prezidentės patarėjais tapę vaikai pristatė savo išradimus, kurie ateityje padės aprūpinti pasaulį maistu, išvengti spūsčių ir pagerinti gyvenimą. Aptarė Lietuvos vaidmenį tarptautinėje bendruomenėje, atsakomybę už savo šalį ir tai, kokia ji bus ir kas sustabdo nuo emigracijos. Susitikime su šalies vadove aptarta, ką spręsti turi švietimo reforma, ir gero išsilavinimo suteikiama laisvė. Diskutuota, kaip įveikti patyčias ir geriau susikalbėti tėvams ir vaikams – tam net pristatytas startuolis. Susitikime taip pat kalbėta, kam ir kaip reikalingi vaikų dienos centrai, būtinybė plėsti jų tinklą visoje šalyje.

Po pasitarimo šalies vadovė pakvietė vaikus apžiūrėti savo kabinetą ir išbandyti Prezidento kėdę.

Pasak prezidentės, vaikų skelbiama žinia – rimta ir aktuali, todėl juos privalome girdėti ne tik šiandien, bet ir kiekvieną dieną. Vaikai, kuriems rūpi, kuo gyvena visas pasaulis, yra mūsų ateities lyderiai.

Pasaulinė vaikų diena „UNICEF“ iniciatyva švenčiama lapkričio 20 d., minint Jungtinių Tautų Chartijos pasirašytą Vaiko teisių konvenciją. Prie iniciatyvos prisijungė ir vienai dienai vaikams svarbius postus užleidžia Prancūzijos, Čilės Prezidentai, Kanados ir Airijos Premjerai, viso pasaulio sporto, žiniasklaidos, pramogų verslo atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kodėl tik prezidentė leido šeimininkauti savo aplinkoje,o kur vaikų teisių,ministerijos kur kitos ministerijos,seimas jie kažkaip nerodo tos iniciatyvos.Kauno miete tai Matijošaitis leidžia pašeiminkauti jo kaninete.Nesuprantu tos valdžios.Karbauskis siuvo tautiškus rūbus,bet šią dieną pamiršo vaikus.Jau tokia jų požiūris į ateitį,jiems svarbu tik pinigėliai. Gėda kitiems. Labai miela dėl prezidentės.

11

11 portretas
Galetu ir palikti tuos vaikus tame kabinete. Lietuvoje manau niekas nesikeistų ir nepasigestu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių