Prezidentė: informacinio karo metu demokratija negali būti skystablauzdė

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį pareiškė, kad informacinio karo metu „demokratija negali būti skystablauzdė“, taip gindama Seimo atmestą pasiūlymą riboti rusiškos produkcijos kiekį televizijose.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį pareiškė, kad informacinio karo metu „demokratija negali būti skystablauzdė“, taip gindama Seimo atmestą pasiūlymą riboti rusiškos produkcijos kiekį televizijose.

„Lietuva šiandien yra informacinio karo stovyje ir propagandos karo stovyje, todėl gintis privalome. Demokratija negali būti skystablauzdė, ji turi gebėti apsiginti“, - žurnalistams sakė prezidentė, aplankiusi Alytuje tarnaujančius karius.

D.Grybauskaitė sakė ketinanti toliau kalbėtis su politikais dėl iniciatyvos įstatyme įtvirtinti, kad programos oficialiomis Europos Sąjungos kalbomis turi sudaryti ne mažiau kaip 90 proc. retransliuojamų televizijos programų kiekio kiekviename jų vartotojams siūlomame televizijos programų pakete, išskyrus specializuotus paketus.

Prezidentūros teigimu, šiuo metu iki 30 proc. visų retransliuojamų programų Lietuvoje sudaro rusiška produkcija.

Seimas prieš savaitę atmetė atitinkamas Visuomenės informavimo įstatymo pataisas, dauguma kritikų argumentavo, kad tai gali pažeisti žodžio laisvės principus.

D.Grybauskaitė žurnalistams sakė, kad mėgins įtikinti politikus, ir neatmetė galimybės, jog teiks kiek pakeistą įstatymo projektą.

„Kalbėsiu su politikais, mėginsiu įtikinti, galbūt kažką keisime, bet apsiginti turime ir privalome patys“, - sakė ji.

Pasak šalies vadovės, propagandos karo pavyzdį liudija ir neseniai žiniasklaidoje paviešinta informacija, kad Lietuvos moksleiviai vyko į sukarintas stovyklas Rusijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

atsakau

atsakau   portretas
tam, kuris atsako mizantropui. Tikiuosi, kad ne jankis esi, todėl atsakysiu. Kiekvienas gali išreikšti savo nuomonę, tačiau ji būtent įvairių "galvočių ir beraščių" išreiškiama neapykanta prezidentei, mūsų kariuomenei, menkinamas tautos patriotizmas, bet apsidengiama kažkokia demokratija, kuri leidžia žiūrėti ir klausytis putino chuntos TV laidų ir Lietuvos dergimo. Todėl visiškai pritariu visoms priemonėms, kurių reikia apsisaugoti nuo putino chuntos ir tokių ruskių patriotų invazijos į mūsų protus. Beje, visiškai pritariu tiems, kuriems Lietuvoje nekvepia demokratija (taip kalbėjo ruskių TV viena dažyta blondinė ruskė nepriklausomybės pačioje pradžioje išnešusi rusišką snukį į maskvą, gal ji jau ir vėl čia?)ir jie norėtų jos pamatyti ir paragauti rusijoje. Taigi, kelias jums visiems atviras, niekas tokių pseudotautiečių čia nelaiko ir net padėtų išvykti. Ar sutinki, "rašytojau", įvėlęs daugybę klaidų savo komentaro sakiniuose?

mizantropui

mizantropui portretas
zmogau tu toki s... rasai ,ir manau pats to nesuvoki ka rasai.zmones nera niekieno samdiniai ,issako savo nuomone, kas negerai?o ,va pats tamsta ,tai matosi esi uolus samdinys,nes kliedi paranojines nesamones.

jankis

jankis portretas
nerodykit žmonėms tos beprotės bestijos,nes visus putino krūmus išraus ta beprotė
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių