Prezidentė: girto teisėjo elgesys kelią grėsmę visuomenės saugumui

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė žada kitą savaitę pakartotinai kreiptis į Teisėjų tarybą dėl dukart per pastarąjį mėnesį neblaivaus vairavusio teisėjo Valerijaus Paškevičiaus atleidimo. Ji pabrėžia, kad teisėjo elgesys kelia grėsmę visuomenės saugumui, ir tikisi, jog jį vertindama Teisėjų taryba bus principinga.

„Toks poelgis ne tik žemina teisėjo vardą, bet ir kelia grėsmę visuomenes saugumui. Teisėjams keliami labai aukšti profesionalumo ir moralės standartai, todėl net menkiausias su teisėjo etika prasilenkiantis elgesys menkina žmonių pasitikėjimą teisingumu. Prezidentės teigimu, teisėjo mantija įpareigoja elgtis garbingai, todėl tolesnei situacijai įvertinti reikia teisėjų savivaldos principingo požiūrio ir vertinimo“, - sako D.Grybauskaitė. Jos komentarą BNS perdavė Spaudos tarnyba.

Vilniaus apylinkės teismo teisėjo vairuojamas automobilis trečiadienį susidūrė su kitu automobiliu Vilniuje, Šilo ir Viršupio gatvių sankryžoje. Teisėjui nustatytas 1 promilės girtumas.

Be to, šių metų rugsėjo 25 dieną V.Paškevičiui Naujojoje Vilnioje vairuojant buvo nustatytas 1,86 promilės girtumas. Kitą dieną po to prezidentė D.Grybauskaitė kreipėsi į Teisėjų tarybą, siūlydama atleisti teisėją, tačiau taryba sprendimą atidėjo, aiškindama, kad jis gali būti vertinamas kaip poveikis administracinę bylą dėl V.Paškevičiaus nagrinėsiančiam teisėjui.

Teisėjų taryba prie V.Paškevičiaus vertinimo grįš spalio 28 dieną.

„Mes atnaujinsime svarstymą ir spręsime klausimą dėl jo atleidimo“, - BNS ketvirtadienį sakė Teisėjų tarybos pirmininkas Egidijus Laužikas.

Jis apgailestavo, kad sprendimo dėl V.Paškevičiaus Teisėtų taryba nepriėmė anksčiau.

„Aš sau galiu prisiimti atsakomybę, kad šito klausimo neišsprendėme iš karto, bet pas mus yra balsavimas, kolegos turėjo kitokią nuomonę ir čia nieko nepadarysi. Tačiau aš pats šituo klausimu esu nusiteikęs visiškai rimtai“, - sakė jis.

Teismas, turintis nagrinėti administracinę bylą dėl V.Paškevičiaus pažeidimo, kai jis neblaivus prie vairo buvo sustabdytas rugsėjį, yra nutaręs kreiptis į Generalinę prokuratūrą, kad ši inicijuotų kreipimąsi į Seimą dėl sutikimo suvaržyti teisėjo laisvę. Teisėjui rugsėjį buvo surašytas pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 126 straipsnio 4 dalį. Įstatymas už tai numato baudą nuo 579 iki 868 eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 2 iki 3 metų, arba administracinį areštą nuo 10 iki 30 parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 2 iki 3 metų.

Vilniaus rajono apylinkės teismo teisėja Vaida Sinkevičienė posėdyje šią savaitę sakė, jog V.Paškevičiui gresiant laisvės suvaržymui, būtina gauti Seimo sutikimą prieš pradedant svarstyti jo bylą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KGB

KGB portretas
Didziausia gresme jau sukele kurvos neraliuoti - specialiai suzlugdydami Snora ir Ukio bankus......atsikeltu dzerzinskis kaip pysteltu kai kam , bet tik ne banku savininkams ir akcininkams-tie bankai butu dirbe ir dirbe....

na

na  portretas
ar teisėjas kitoks žmogus, o sugautas juk ir darbą ir karjerą praranda, bet manau tikroji grėsmė tai buvę NKVD universitetų veikėjai dirbantys Lietuvos vadovais

....

.... portretas
Grėsme visuomenei kelia korumpuoti teisėjai kurie leidžia kriminalinėm gaujom jaustis nebaudziamom
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių