Prezidentė: dėl Rusijos veiksmų Baltijos regione reikia daugiau NATO karių

  • Teksto dydis:

Rusijos veiksmai demonstruojant jėgą Baltijos jūroje prieš Jungtinių Valstijų laivą yra „naujas reiškinys“, į kurį reaguojant regione reikia didinti NATO pajėgas, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Interviu Vokietijos žiniasklaidai valstybinio vizito išvakarėse šalies vadovė taip pat sakė daranti prielaidą, kad Rusija su Baltarusija susitarė dėl karinės bazės steigimo.

„Varšuvoje turime siekti, kad mūsų regione būtų dislokuota daugiau NATO karių. Juk minėtasis bandymas sutrukdyti JAV laivyno laivui yra naujas reiškinys, kuriam turime rasti atsaką. Tam mums reikia stipresnių karinių oro pajėgų. Esamus gynybos planus turime nuolat atnaujinti atsižvelgdami į besikeičiančias grėsmes“, - sakė prezidentė interviu Vokietijos radijui DLF.

„Darau prielaidą, kad su Baltarusija jie (Rusija - BNS) susitarė šios šalies teritorijoje įrengti karinę bazę. Tai reiškia, kad Lietuva bus apsupta Rusijos karinių dalinių, dislokuotų Kaliningrade ir Baltarusijoje“, - pridūrė šalies vadovė.

NATO dėl papildomų pajėgumų Rytų Europoje, įskaitant Baltijos šalis, gali apsispręsti liepą vyksiančiame Varšuvos viršūnių susitikime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to juokas ir kurioje

to juokas ir kurioje portretas
negi esate akli ir kurti.Manau ,kad lietuvis visuomet norejo buti laisvas kurti savo gyvenima,o ne taip kaip buvo 50 metu kgbistinio rezimo.Musu Prezidente viena is sumaniausiu Europoje, ja vertina visas pasaulis.Aisku isskyrus rusyna ir ko.Net patys rusai jau ispeja NATO SALIS DEL GALIMU RUSIJOS ISPUOLIU.. Gana musu tautai 1939 metu.JEI KAM BLOGAI IR LABAI BLOGAI TAI RUSIJOJE YRA LABAI GERAI GAL...

tam ir kuriojue bei kitiems troliams

tam ir kuriojue bei kitiems troliams portretas
vietoje to, kad rašytumėte ir propaguotumėte ruskyno "taikų" gyvenimo būdą, varykite patys į ruskyną ir džiaukitės savųjų tarpe. Ne tokiems ruskyno padlaižiams spręsti, ką turi daryti Lietuva. Tai bus nuspręsta tikrai be tokių trolių įsikišimo. Kam nepatinka, visada atviras kelias į sovietų ruskyną, varykite neatsigręždami. Beje, kadangi visi esate itin neraštingi, nemokate net paprasčiausių žodelių parašyti, peršasi išvada, kad esate užsilikę dar nuo II pasaulinio karo ruskyno vietininkai mūsų žemėje.

reikejo rasyt...

reikejo rasyt... portretas
daug daugiau kariu...kariu turi but santykiu 1:1 prie vieno ...o juk tevas grabe vartos ,tai girdedamas
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių