Prezidentė dalyvavo JAV lietuvių bendruomenės Atvelykio šventėje

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė su  JAV lietuvių bendruomenės nariais ir lituanistinių mokyklų mokiniais dalyvavo Atvelykio šventėje.

Į LR ambasados JAV surengtą šventę atvyko per 100 "Lietuvių mokyklos Vašingtone” ir Kristijono Donelaičio lituanistinės mokyklos mokinių bei jų tėvelių. Prezidentė kartu mažaisiais rideno margučius ir stebėjo vaikišką spektaklį, bendravo su JAV lietuvių bendruomenės nariais.

"Kiekvienas lietuvis, kad ir kur jis begyventų, yra labai svarbus Lietuvai. Pasaulyje mūsų nėra daug, todėl turime būti vieningi, vieni kitus palaikyti, drauge puoselėti lietuvybę, saugoti savo gimtąją kalbą ir tradicijas. Juk kiekvieno iš Jūsų sėkmės istorija yra ir visos Lietuvos sėkmės istorija”, - bendraudama su susirinkusiais lietuviais kalbėjo šalies vadovė.

Pasak Prezidentės, JAV lietuvių bendruomenė visados buvo labai stipri ir veikli. Sovietinės okupacijos metais čia gyvenantys tautiečiai buvo aktyvūs Lietuvos nepriklausomybės advokatai, kėlė Baltijos šalių aneksijos nepripažinimo klausimus.

Šiandien JAV lietuviai nepraranda tvirto ryšio su Lietuva, ugdo savo vaikus lietuvybės dvasia, moko juos gimtosios kalbos ir aktyviai buria į lietuvišką veiklą.  Mažieji Vašingtono lietuviai prisideda puoselėjant mūsų tautos tracijas, mokosi lietuviškų etnografinių dainų ir šokių.

Šiemet abiejų lituanistinių mokyklų mokiniai ruošiasi 15-ąjai Lietuvių tautinių šokių šventei, kuri birželio pabaigoj - liepos pradžioje įvyks Baltimorėje. Joje tautinius šokius  šoks apie 1800 dalyvių iš viso pasaulio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių