Prezidentė dalyvaus Latvijos 100-mečio iškilmėse Rygoje

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Latvijos prezidento Raimondo Vėjuonio kvietimu sekmadienį išvyksta į Rygą, kur dalyvaus Latvijos Nepriklausomybės 100-mečio šventiniuose renginiuose.

Rygoje prezidentė kartu su Latvijos, Estijos, Suomijos ir Islandijos vadovais padės gėlių prie Latvijos Laisvės paminklo, Nacionaliniame teatre dalyvaus šimtmečiui skirtame koncerte, sakoma Prezidentės spaudos tarnybos pranešime.

Šalies vadovė Nacionalinėje bibliotekoje visų Lietuvos žmonių vardu pasveikins Latviją 100-mečio proga ir padovanos Vilniaus universiteto senųjų Lietuvos žemėlapių rinkinį. Valstybės šimtmečio proga Latvijos nacionalinė biblioteka įgyvendina simbolinę iniciatyvą „Ypatinga knyga ypatingai lentynai“. Šiemet Latviją aplankantys svarbūs svečiai dovanoja po knygą į šią lentyną.

Latvija, kaip ir Lietuva, Estija, Lenkija bei daugelis kitų Europos šalių, pasinaudojo po Pirmojo pasaulinio karo atsivėrusia galimybe ir sukūrė savo nepriklausomą valstybę.

Prieš šimtą metų, lapkričio 17 d., buvo įkurta Latvijos tautos taryba, kuri jau kitą dieną, lapkričio 18-ąją, paskelbė šalies nepriklausomybę. Latvių tautai, kaip ir lietuviams, 1919 m. teko ginti savo laisvę bei atremti bolševikų ir bermontininkų puolimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Keli šimtai kilometrų - taip toli, kad būtina skristi?

Keli šimtai kilometrų - taip toli, kad būtina skristi? portretas
Latvis, rodos, buvo atvykęs į Vilnių vasario 16-ąją...

Alis Petkus...

Alis Petkus... portretas
ot tai sudalyvavo... man gėda dėl mūsų valstybės valdininkų...

...

... portretas
Chm, o kokią santechniką ji savo namui iš Kinijos atsivežė?..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių