Prezidentė apie krikštatėvio paskyrimą: pasitikiu prokuroru ir jo sprendimu

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako pasitikinti generaliniu prokuroru Evaldu Pašiliu ir jo pateiktais paaiškinimais dėl savo dukros krikštatėvio paskyrimo į pareigas Panevėžio apylinkės prokuratūroje.

„Pasitikiu prokuroru ir jo paaiškinimu“, – sekmadienį žurnalistams Vilniuje sakė D. Grybauskaitė.

E. Pašiliui penktadienį teko aiškintis dėl prokuroro Juliaus Gelumbausko paskyrimo į Panevėžio apylinkės vyriausiuosius prokurorus.

Naujienų portalas 15 min.lt pranešė, kad savo dukros krikštatėvį J. Gelumbauską į aukštas pareigas generalinis prokuroras paskyrė nepaisydamas, jog šis kandidatas atrankos komisijoje surinko mažiausiai balų.

E. Pašilis teigė paskyręs tinkamiausią kandidatą ir tikino, kad šiam sprendimui neturėjo įtakos jo ankstesnė pažintis su kandidatu.

Generalinis prokuroras teigė krikšto fakto nesureikšminęs, nes šiuo metu su J. Gelumbausku artimai nesibičiuliauja.

Anot E. Pašlio, J. Gelumbausko kandidatūrą palankiai įvertino ir atrankos komisija. Be to, J. Gelumbauskas paskirtas ne į aukštesnes, o į lygiavertes pareigas.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė „valstietė“ Agnė Širinskienė teigė, jog šią situaciją turėtų išnagrinėti Vyriausioji tarnybinės etikos komisija.

Kitas to paties komiteto narys opozicinių socialdemokratų atstovas Julius Sabatauskas sakė, jog minėtas paskyrimas yra akivaizdus nepotizmo atvejis ir didžiulė E. Pašilio klaida.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R.

R. portretas
O kas pasitiki TULPE ,?? Aš -- Ne !

nulis

nulis portretas
kaip nepasitikes? JUk Pasilis jos statytinis, o dabar jie skuba pasistatyt savo tarnus prokurorais ir teisejais. Juk zino ant kokios sudo kruvos sedi tulpe su masiuliu ir broilerynu. Jei laimes Skvernelis, tulpe su nuoseda ir arkliadante sedes kaliuzej. Kubilas ir Adamsius greit pamirs savo bendrazyge is kgb sarasu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių