Prezidentas susitiks su NSGK pirmininku ir aptars strateginius nacionalinio saugumo klausimus

Šalies vadovas Gitanas Nausėda penktadienį susitiks su Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininku Laurynu Kasčiūnu ir aptars strateginius nacionalinio saugumo teisės aktus.

Kaip Eltai sakė prezidento patarėjas Ridas Jasulionis, taip pats bus aptariama Nacionalinio saugumo strategija, Visuotinis valstybės gynybos planas, Pilietinio pasipriešinimo ir pilietinio ugdymo koncepcija, taip pat Korupcijos prevencijos įstatymas ir kitos korupcijos užkardymo sistemai būtinos teisėkūrinės iniciatyvos bei Žvalgybos kontrolieriaus įstatymo koncepcija.

Pasak R. Jasiulionio, prezidento darbotvarkėje taip pat numatyti susitikimai su senjorų ir jiems talkinančių organizacijų atstovais, siekiant aptarti pagrindines kliūtis spartesniam senjorų skiepijimuisi.Tuo metu su Moldovos prezidente Maia Sandu G. Nausėda aptars politinę situaciją Moldovoje ir Rytų partnerystės programos įgyvendinimą.

ELTA primena, kad prezidentas Gitanas Nausėda balandžio 2 d. susitiko su krašto apsaugos ministru Arvydu Anušausku ir Lietuvos kariuomenės vadu Valdemaru Rupšiu, kuomet aptarė Nacionalinės saugumo strategijos atnaujinimo kryptis.

Diskusiją apie Nacionalinio saugumo strategiją dar gruodį inicijavo Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK), kurio organizuotame ekspertiniame seminare buvo aptartos strategijos peržiūros kryptys.

Darbo grupei pavesta parengti atnaujintą Strategijos projektą iki 2021 m. birželio 30 d. Nacionalinio saugumo strategiją tvirtina Seimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
su jo kalbomis lietuva gali buti ir itraukta i kara negalvoja ka sneka
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių