Premjero sekretoriato vadove tapo partijos kolegė

  • Teksto dydis:

Dėl įtarimų korupcija iš premjero socialdemokratų lyderio Algirdo Butkevičiaus sekretoriato vadovės pareigų pasitraukusios Džiuljetos Žiugždienės vieta ilgai tuščia nebuvo - šias pareigas užėmė partijos kolegė Agnė Račkauskytė.

Kaip šeštadienį pranešė dienraštis „Lietuvos žinios“, socialdemokratė A.Račkauskytė premjero sekretoriato vadove dirba nuo lapkričio 9 dienos. Ji atsakinga už 6 pavaldžių sekretoriato darbuotojų darbo organizavimą, rengia ministro pirmininko darbotvarkę, organizuoja jo darbo vizitus. 

Prieš tai A.Račkauskytė dirbo Seimo LSDP frakcijos referente, europarlamentaro Zigmanto Balčyčio padėjėja, tuomečio Seimo vicepirmininko Česlovo Juršėno patarėja, dar anksčiau – parlamentui vadovavusio Viktoro Muntiano patarėja ekonomikos klausimais.

Dž.Žiugždienė iš darbo premjero sekretoriate išėjo lapkričio pradžioje dėl įtarimų korupcija, įtarimai šioje byloje pareikšti iš Utenos merui socialdemokratui Alvydui Katinui, jis šiuo metu yra teismo nušalintas nuo pareigų.

Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai aiškinasi, ar meras iš vienos akcinės bendrovės vadovo nereikalavo kyšio kito asmens naudai. BNS žiniomis, Utenos meras iš vienos bendrovės įtariamas reikalavęs kyšio D.Žiugždienės naudai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių