Premjerė Atėnuose aptars Graikijos patirtį valdant nelegalią migraciją

  • Teksto dydis:

Premjerė Ingrida Šimonytė trečiadienį vyks į Atėnus aptarti Graikijos patirties valdant nelegalią migraciją, pranešė Vyriausybė.

Graikijos sostinėje numatyti ministrės pirmininkės susitikimai su Graikijos premjeru Kyriaku Mitsotakiu (Kiriaku Micotakiu), parlamento pirmininku Constantinu Tassoulu (Konstantinu Tasoulu), apsilankymas Graikijos pakrančių apsaugos operacijų centre.

Anot pranešimo, numatoma susipažinti su Graikijos patirtimi nelegalios migracijos valdymo srityje, aptarti galimą jos ekspertinę paramą ir Lietuvos pareigūnų apmokymą, įgyvendinant prieglobsčio procedūras Lietuvoje.

„Turime, ką aptarti ir dėl pozicijos ES, nes Graikija ir Lietuva, Lenkija, Latvija ir Estija – visi saugome išorinę Europos Sąjungos sieną. Todėl reikia ieškoti vienodų galimybių ir procedūrų, kad kuri nors šalis netaptų pažeidžiamu ruožu, per kurį Europos Sąjunga susidurs su nenumatytais nelegalių migrantų keliamais iššūkiais“, – sakė premjerė.

Per susitikimus taip pat bus aptarti dvišaliai santykiai ir ekonominio bendradarbiavimo stiprinimo galimybės.

Kartu su Vyriausybės vadove į Graikiją vyks vidaus reikalų ir teisingumo viceministrai, aukšto lygio ekspertų delegacija, dalyvausiantys konsultacijose su Graikijos institucijų atstovais, atsakingais už migracijos politiką.

Iš viso šiemet pasienyje su Baltarusija Lietuvos pareigūnai sulaikė 1716 migrantų – porą dešimčių kartų daugiau nei pernai. Daugelis jų yra iš Artimųjų Rytų ir Afrikos šalių.

Dėl smarkiai išaugusio migrantų srauto Vyriausybė valstybės mastu yra paskelbusi ekstremaliąją situaciją.

Lietuvos pareigūnai teigia, kad išaugę migracijos srautai yra organizuota Baltarusijos režimo hibridinė ataka.

Minskas tvirtina, kad migrantų Baltarusijos teritorijoje nebestabdo dėl Europos Sąjungos (ES) sankcijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

D

D portretas
Ar ka nors nurauke til žino kaip kaukes uždėt

Graikija

Graikija portretas
Jau antrą dešimtmetį dūsta nuo migrantų. Premjerė turi vykti į Briuselį. Tik migracijos taisyklių pakeitimai leis susitvarkyti su situaciją ne tik Lietuvai.

klp

klp portretas
pagarba Premjerei
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių