Premjeras: V.Gapšio atsistatydinimo ar suspendavimo klausimą turi spręsti jis pats ir „darbiečiai“

  • Teksto dydis:

Premjeras Algirdas Butkevičius, kuris yra ir didžiausios valdančiosios socialdemokratų partijos lyderis, sako, kad Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje nuteistas Seimo pirmininko pavaduotojas Vytautas Gapšys šiuo metu gali tik pats atsistatydinti ar suspenduoti savo įgaliojimus.

Jis taip pat pat aiškina, kad socialdemokratai nekeičia savo pozicijos, jog V.Gapšys šiuo metu neturėtų eiti pareigų.

"Mūsų partija kelia aukštus moralinius reikalavimus. Tuo galima buvo įsitikinti, kada mes kėlėme aukštus moralinius reikalavimus ir ūkio ministrei Birutei Vėsaitei. Ir mes liekame prie tos pačios pozicijos, kuri buvo išdėstyta mūsų partijos valdybos posėdyje, ir tą patį aš vakar pakartojau politinėje taryboje", - LRT radijui antradienį sakė premjeras.

Tačiau jis teigė, kad Politinės tarybos posėdyje pirmadienį išklausius socialdemokratų pozicijos buvo nutarta, kad "patį sprendimą dėl atsistatydinimo ar suspendavimo tol, kol vyksta teismo procesas, turi priimti pats Vytautas Gapšys".

"Teisiškai aš nematau kito varianto ir kito kelio", - LRT radijui sakė A.Butkevičius.

Premjeras aiškino, kad socialdemokratų pozicija V.Gapšio atžvilgiu yra nuosekli.

"Niekaip negaliu sutikti, kada buvo interpretuojama, kad po Politinės tarybos buvo pakeista pozicija mūsų partijos vadovybės. Aš neturiu netgi tokios teisės pats keisti ir aš tikrai nenorėčiau čia nei teisintis, nei aiškintis. Faktiškai mes laikomės tos pačios minties, bet toliau tai yra Darbo partijos tolimesnio sprendimo priėmimo klausimas", - aiškino A.Butkevičius.

Jo vertinimu, tai, kad teistas asmuo užima aukštas pareigas, neturės įtakos Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungai procesui.

"Aš manau, kad pirmininkavimui jokios įtakos neturi, nes pagrindinį vaidmenį vaidina Vyriausybė", - dėstė premjeras.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį pareiškė, kad Seimo vadovybėje toleruodama nuteistą Darbo partijos vadovą V.Gapšį valdančioji centro - kairės koalicija kompromituoja save ir užtraukia gėdą valstybei.

"Į Seimo vadovybę išrinkę sunkiu nusikaltimu kaltinamą asmenį socialdemokratai prisiėmė atsakomybę už partijos ir valstybės garbę. Po teismo sprendimo Seimo vadovybėje toleruodami teistą asmenį visa valdančioji koalicija kompromituoja save ir daro gėdą valstybei", - sakė prezidentė. D.Grybauskaitės poziciją BNS perdavė atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių