Premjeras: valstybės tarnybos pertvarka valdžios išlaikymo neatpigins

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad Vyriausybė dar šiemet svarstys valstybės tarnybos pertvarką, o jos tikslas nebus atpiginti valdžios išlaikymą.

„Tikrai jinai neatpigs, bet jinai bus efektyvesnė ir per tą prizmę tikrai mes gausime efektą. Vien 30 proc. sumažinus pačias procedūras – tikėtina, kad taip ir bus padaryta – įvedus naujus vadybos metodus, jau tai duotų naudą, taip sakant, atpiginimą valstybės tarnybos“, – trečiadienį žurnalistams Vyriausybėje sakė ministras pirmininkas.

Anot jo, reformos projektas jau suredaguotas ir parengtas svarstymui.

„Jis yra, tiesiog neteikėme iki biudžeto priėmimo“, – aiškino premjeras.

Jo teigimu, numatoma turėti mažiau, bet geriau apmokamų valdininkų.

Tikrai jinai neatpigs, bet jinai bus efektyvesnė ir per tą prizmę tikrai mes gausime efektą.

„Kai kurios institucijos tai jau padarė – norint mokėti tikrai konkurencingus atlyginimus, jie pasisamdo tuos žmones, kurie geba funkcijas atlikti kokybiškai, ir jiems sumoka daugiau. Ir kalbant apie žmogiškuosiuos išteklius, automatiškai tikrai tos institucijos žmonių skaičių susimažino“, – teigė S. Skvernelis.

Pasak premjero, dviejų dešimtmečių patirtis rodo, kad pastangos mechanikai mažinti valstybės tarnybą nėra sėkmingos.

„Geriausia paskata – skatinti pačią instituciją daryti struktūrines reformas tiek kalbant apie veiklą, tiek apie žmogiškuosius išteklius. Tai naujas valstybės tarnybos įstatymo projektas turėtų paskatinti pačias institucijas optimizuotis, nustatyti optimalią struktūrą ir tada tikrai atsiras galimybė, ten bus tai užprogramuota, ženkliai kelti valstybės tarnautojams atlyginimus“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Keisti Valstybės tarnybos įstatymą pasiūliusi Vidaus reikalų ministerija rugpjūtį teigė, kad po pertvarkos valstybės tarnautojų galėtų mažėti daugiau nei perpus. Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas tada sakė, kad jų galėtų likti 20 tūkst., šiuo metu valstybės tarnyboje dirba per 52 tūkst. žmonių. Vis dėlto, BNS žiniomis, derinant pataisas nuostatos dėl valstybės tarnautojų skaičiaus mažinimo švelnėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Joo

Joo portretas
Prasideda, nu kaip lengva rasti priezastis kodel nereik daryt... Apmaudu. Valstybes tarnyboje mase parazituojanciu bebru, tik panasu kad naujai atejusiems policinykams tie bebrai geri konsultantai kaip plaut piniga

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
ir kas galėjo dar abejoti jūsų GODUMU.JUK TAUTOS LĖŠOS NUSĖDA JŪSŲ KIŠENĖSE,NES KITU ATVEJU GYVENTUME NORS,KAIP ESTAI.

Tai

Tai portretas
velniam tada ją pertvarkinėt?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių