Premjeras: tvirtai remiame Moldovos siekį tapti ES nare

  • Teksto dydis:

Moldovoje viešintis Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad Lietuva tvirtai remia šios šalies siekį tapti Europos Sąjungos (ES) nare.

Tai S. Skvernelis pabrėžė ketvirtadienį susitikęs su Moldovos ministru pirmininku Pavelu Filipu, pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba.

S. Skvernelis taip pat išsakė paramą Moldovos teritoriniam vientisumui, pasidžiaugė tam tikru proveržiu sprendžiant kai kurias Padniestrės konflikto sąlygotas problemas bei pasisakė už Rusijos karių išvedimą iš šio regiono.

„Lietuvos Vyriausybės vadovas ragino tęsti Moldovai ir jos žmonėms būtinas reformas. S. Skvernelis pažymėjo, kad pokyčiai, visų pirma, reikalingi ne todėl, kad Moldova renkasi europinį kelią ir siekia narystės ES, o tam, jog šalies gyventojai pajustų kitokios kokybės gyvenimą“, – sakoma pranešime.

Lietuvos premjeras taip pat susitiko su Moldovos parlamento pirmininku Andrianu Candu (Andrianu Kandu). S. Skvernelis prisiminė, kad Moldovos parlamentas buvo pirmasis, pripažinęs Lietuvos nepriklausomybę 1990 metais.

„Norėtume vėl matyti Moldovą prie ES Rytų partnerystės politikos lyderių, o aš norėčiau būti pirmuoju Europos Sąjungos premjeru, kuris galėtų pasveikinti Moldovą tapus ES nare“, – sakė S. Skvernelis.

Šiomis dienomis sukanka ketveri metai nuo bevizio režimo tarp Moldovos ir ES įsigaliojimo. Po dviejų mėnesių bus minimos ketvirtosios Asociacijos sutarties tarp Moldovos ir ES pasirašymo metinės.

Susitikimuose ministras pirmininkas taip pat išreiškė suinteresuotumą aktyvinant dvišalius ekonominius santykius. Nors ES ir Moldovos Laisvos prekybos sutartis pasiteisino visomis prasmėmis, išaugo eksportas ir importas, prekybinių santykių tarp Lietuvos ir Moldovos apimtys išlieka kuklios (46 mln. eurų), abipusės investicijos tesiekia 1 mln. eurų. Lietuva su Moldova aktyviau galėtų bendradarbiauti naujose verslo šakose (startuoliai), maisto, transporto, logistikos ir kitose srityse, sakoma pranešime.


Šiame straipsnyje: Saulius SkvernelisMoldovaES

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Che, mūsų milicininkas jau bando į prezidento rolę įsijaust. :/
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių