A. Butkevičius TV bokšte susitiko su Sausio 13-osios draugijos nariais

  • Teksto dydis:

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius antradienį Vilniaus televizijos bokšte dalyvavo susitikime su Sausio 13-osios nukentėjusiųjų draugijos, vienijančios nukentėjusius nuo sovietų agresijos žmones, nariais.

„Sausio 13-oji primena mums, politikams, kad reikia eiti į žmones, nuolat kalbėti su tauta. Nes būtent Žmonės ir yra mūsų Valstybė. Pagaliau ir Valstybė gimsta ne politikų kabinetuose. Ji kuriama gatvėse ir aikštėse, ji gimsta tarp tūkstančių žmonių, kai juos sujungia viena idėja“, –  susitikime kalbėjo premjeras.

Vyriausybės vadovas pažymėjo, kad iš esmės Sausio 13-oji buvo pirmasis mūsų laisvas balsavimas;  balsavimas kitoks – ne prie urnų. Kovo 11-oji buvo išreikšta tik intencija atkurti Valstybę, o galutinai Nepriklausomybės Aktą žmonės parėmė Sausio 13-ąją. „Parėmė galutinai ir negrįžtamai. Nes pažymėjo savo krauju“, – sakė A. Butkevičius.

Pasak premjero, aplinkybės, kuriomis gimė naujoji Lietuva, reikalavo pademonstruoti ryžtą. „Jūs tą ir padarėte. Tragiškoji Sausio 13-oji ir orus svetimos kariuomenės išstūmimas buvo Jūsų išlaikyti egzaminai. Tą naktį naujoji Lietuva apsigynė nuo priešų. Apsigynė, nes susitelkė tūkstančiai žmonių, tikinčių savo ateitimi, nes jie buvo vieningi, nesuskaldyti, neišskirstyti. Jūs, čia susirinkę, buvote šios kartos Laisvės ir Valstybės pirmeiviai“, – pabrėžė Ministras Pirmininkas, ragindamas ir toliau būti savo balsą turinčiais piliečiais.

„Mes laukiame jūsų tolesnio aktyvumo – kad neišblėstų tautą atgimti pakėlusios idėjos. Lietuvos valstybė yra gyva, o jos istorija – dar tik rašoma“, – bendraudamas su Sausio 13-osios nukentėjusiųjų draugijos nariais sakė Vyriausybės vadovas.

Ministras Pirmininkas taip pat apžiūrėjo atnaujintą 1991-ųjų Sausio 13-osios aukų atminimui skirtą ekspoziciją. Vyriausybė Sausio 13-osios tragiškų įvykių prie TV bokšto pažymėjimo ir įamžinimo darbams 2014–2015 metais iš valstybės biudžeto yra skyrusi per 27 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Subotinai

Subotinai portretas
Pasiskelbeip, pasiskelbei čia manydamas susirasti niekšelių ,galinčių pakibti ant tavo šmeišto meškerės. Jei nori gerai gyventi tai dirbk ir nepilstyk savo mėšlo antkitų/

Jurijus Subotinas.

Jurijus Subotinas. portretas
Subotino pamokslas sausio 13-os proga. BRANGUS LIETUVOS ZMONES! LAIKAS PARODE, KAD GORBACIOVINIS KREMLIUS, perestrojkos laikais, vietiniu koloborantu pagalba - ISTEIGE LIETUVOJ VISAI NE ISSIVADAVIMO, BET LIETUVOS ZMONIU MASINIO NAIKINIMO SAJUDI, KURIE SUKABINO MUS RANKUTEMIS "Baltijos kelije" TIK TAM ... KAD BUTU PATOGIAU KRAUSTYTI MUSU KISENES. O manipuliojant zmoniu jausmais, zuvisiais per kruvina spektakli sausio 13-ta, kuri surenge gorbacoivinio Kremliaus paliepimu - igavo didziule fora rinkimuose i valdzia, kuri garantuoja aferistams prabangu gyvenima ir nelieciamybe. Kai Lietuvos Zmones tai supras - tai bus Ju pirmas zingsnis link padoraus ir garbingo gyvenimo. Pagarbiai, Jurijus Subotinas.8 609 48037. Prasau visus tai isplatinti, Jusu Jurijus.

burokė

burokė portretas
Sausio 13 draugija okupavo buvę komunistai,
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių