Premjeras susitiko su Sausio 13-osios nukentėjusiųjų draugija

  • Teksto dydis:

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis Vilniaus televizijos bokšte susitiko su Sausio 13-osios nukentėjusiųjų draugijos nariais bei tylos minute pagerbė žuvusiųjų atminimą.

„Sausio 13-oji yra ir tragiška data, ir pergalės data mūsų valstybei. Abi šios reikšmės yra vienodai svarbios. Prisimenant žmones, kurie tuo metu ėjo iki paskutinio, negailėdami savo jėgų ir išlieto kraujo, šiandien mums labai svarbu išlikti vieningiems. Sausio 13-oji mus įpareigoja. Už teisę gyventi laisvoje Lietuvoje mes sumokėjome žmonių krauju. Branginkime tai, ko pasiekėme ir siekime dar daugiau“, – kalbėjo premjeras.

Vyriausybės vadovas įteikė Nukentėjusiųjų draugijos vadovui Petrui Arnoldui Barysui Lietuvos valstybinę vėliavą, linkėdamas minėti šaliai svarbias datas pirmiausia savo širdyje ir kelti vėliavą tada, kada liepia širdis, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Premjeras taip pat išreiškė didžiulę padėką ir gilią užuojautą žuvusiųjų artimiesiems. Ministro pirmininko teigimu, Sausio 13-osios byla nėra ir nebus užversta.

1991 metų sausio 13-osios naktį sovietų kariai prie Televizijos bokšto, Spaudos rūmų bei Lietuvos radijo ir televizijos pastato nužudė 14 civilių. Šimtai žmonių buvo sužeisti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bokšto gynėjas

bokšto gynėjas portretas
Kruvini sovietai ,kiek pražudė žmonijos milijonų? Rašinėtojams paruoštos Lukiškės.

nu, nu

nu, nu portretas
Yra filmuota medžiaga, žmogau...

Anonimas

Anonimas portretas
Tarybiniai kariai NENUSOVE NE VIENO mitinguotojo. SAUDE Amerikos CZV agentu vadovaujami lietuviski banditai. Lygiai taip kaip ir 2014 Kijeve.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių