Premjeras paprašė D. A. Barakauską tęsti darbą, kol vyks ikiteisminis tyrimas

  • Teksto dydis:

Pats vidaus reikalų ministras trečiadienio rytą sakė neketinąs trauktis iš pareigų dėl buvusiems jo politinės komandos nariams mestų įtarimų korupcija.

Trečiadienį susitikęs su vidaus reikalų ministru „tvarkiečiu“ Dailiu Alfonsu Barakausku premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius paprašė jo tęsti darbą, nes kol kas jo kaltės dėl galimų nusikalstamų veikų Vidaus reikalų ministerijoje (VRM) neįžvelgė.

Tačiau jis pabrėžė, kad šioje situacijoje svarbi ir politinė atsakomybė.

„Aišku, čia yra labai svarbu, kad turi būti traktuojama ir politinė atsakomybė. Tikrai aš manau, kad po kelių dienų ar kelių savaičių bus pilnas aiškumas, ir aš manau, kad mes turėsime pokalbį politinėje taryboje“, - žurnalistams Vyriausybės sakė premjeras.

Jis pabrėžė, kad D.A.Barakauskas, pagal turimą informaciją, „nėra nei liudininkas, nei spec. liudininkas ir kol kas šitoje byloje nedalyvauja“.

„Tol, kol vyks tyrimas, buvo paprašyta, kad jis toliau eitų tas pareigas, o po to gal bus kokios papildomos informacijos“, - teigė A.Butkevičius.

Jis sakė sutinkantis su prezidente Dalia Grybauskaite, kad nepriekaištinga reputacija, skaidrumas yra vieni svarbiausių reikalavimų Vyriausybei.

„Tikrai ir aš pats laikausi tos nuomonės, kad visi Vyriausybės nariai turi būti skaidrūs ir jokių kitų abejonių negali kilti, mes to principo laikomės ir laikysimės. Bet, aš kaip sakiau, negalima iš karto apkaltinti žmogaus, jeigu jisai tikrai yra nekaltas“, - aiškino premjeras.

Jis sakė su partijos „Tvarka ir teisingumas“ vadovu Rolandu Paksu apie situaciją kalbėjęs telefonu, o šiam grįžus iš Strasbūro iš karto numato su juo susitikti.

Trečiadienio rytą Vyriausybės vadovas su vidaus reikalų ministru aptarė situaciją dėl Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnų vykdytų kratų ir pradėto ikiteisminio tyrimo, kuriame įtarimai turėtų būti pateikti dviem buvusiems D.A.Barakausko politinės komandos nariams.

Pats vidaus reikalų ministras trečiadienio rytą BNS sakė neketinąs trauktis iš pareigų dėl buvusiems jo politinės komandos nariams mestų įtarimų korupcija.

„Neketinu atsistatydinti“, - trečiadienį BNS sakė ministras.

Tuo metu Seimo pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė trečiadienį Žinių radijui teigė, kad būdama D.A.Barakausko vietoje atsistatydintų.

Ministras savo ruožtu pabrėžė, kad STT agentų antradienį sulaikytas Ervinas Raistenskis jo patarėju nebedirba metus ir du mėnesius, o buvęs vidaus reikalų viceministras Algimantas Juocevičius - nuo liepos. E.Raistenskis šiuo metu eina Turto valdymo ir ūkio departamento prie Vidaus reikalų ministerijos direktoriaus pavaduotojo pareigas, A.Juocevičius įsidarbino „Regitroje“.

Vidaus reikalų ministras BNS sakė iš specialiųjų tarnybų anksčiau negavęs informacijos apie galimas neteisėtas E.Raistenskio ir A.Juocevičiaus veikas.

D.A.Barakauskas tvirtino ir dabar tiksliai nežinąs, kuo įtariami buvę jo pavaldiniai. Paklaustas, ar agentai domisi Vidaus reikalų ministerijos pirkimais, kuriose dalyvavo žinomo prodiuserio Rolando Skaisgirio vadovaujama bendrovė „Videometra“, ministras pareiškė tokio pavadinimo negirdėjęs, o R.Skaisgirį sutikęs tik porą kartų.

Generalinė prokuratūra antradienį pranešė su STT atliekantį ikiteisminį tyrimą „dėl prekybos poveikiu stambiu mastu siekiant už atlygį daryti įtaką keletui praėjusiais metais Vidaus reikalų ministerijoje vykdytų viešųjų pirkimų“. Sulaikyti penki asmenys, tarp jų - E.Raistenskis, A.Juocevičius, R.Skaisgirys, įtariamiamųjų gyvenamosiose vietose ir darbovietėse, taip pat partijos „Tvarka ir teisingumas“ būstinėse atlikta keliolika kratų.

Prokuratūra trečiadienio popietę dar nebuvo nusprendusi, ar prašys suimti penkis įtariamuosius Vidaus reikalų ministerijos pirkimų byloje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Darata

Darata portretas
Premjeras Butkevicius nemato kaltes pono Barakausko. Reiskia ponas Butkevicius uztaria negarbingus darbotuojus, o gal ir pats premjeras turi rysiu su juo, o dar svajoja apie prezidento kede. Ponas Butkeviciau, Lietuvai reikia garbingO ir saziningo prezidento, tai yra tokio kokia yra MUSU PREZIDENTE GRYBAUSKAITE.Niekas uz jus nebalsuos .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių