Premjeras su prezidente aptars situaciją Vyriausybėje

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį kviečiasi premjerą socialdemokratų vadovą Algirdą Butkevičių aptarti situacijos Vyriausybėje, Ministras pirmininkas taip turėtų įteikti šalies vadovei sveikatos apsaugos ministrės Rimantės Šalaševičiūtės atsistatydinimo pareiškimą.

Šalies vadovė yra pareiškusi, jog padėtis Vyriausybėje sudėtinga dėl korupcijos šešėlio. Tuo metu iš atostogų antradienį grįžęs A.Butkevičius susitikimo išvakarėse sakė norintis iš prezidentės išgirsti konkrečių faktų apie korupcijos apraiškas Vyriausybėje.

„Jei tokie faktai bus, aš esu pasirengęs tą pačią dieną tokius tarnautojus atleisti“, - žurnalistams antradienį spaudos konferencijoje sakė A.Butkevičius.

„Jei ji (Vyriausybė) būtų korumpuota, aš seniai joje nedirbčiau. Man svarbu yra orumas, atsakingumas, o ne užimamos tam tikros pareigos“, - teigė premjeras, paklaustas, ar Vyriausybė yra korumpuota.

Premjeras sakė nematąs pagrindo trauktis iš pareigų STT specialiuoju liudytoju apklaustam aplinkos ministrui „tvarkiečiui“ Kęstučiui Trečiokui, taip pat nematąs priežasčių nuo pareigų nusišalinti Druskininkų merui socialdemokratų partijos vicepirmininkui Ričardui Malinauskui.

A.Butkevičius antradienį sakė, jog R.Malinauskui gali būti siūloma stabdyti narystę partijoje, tačiau partijos vadovybė nusprendė, kad mero narystė nebus stabdoma.

Dėl kelių skirtingų teisėsaugos atliekamų tyrimų premjero atostogų laiku į apklausas kviesti keli jo vadovaujamos Vyriausybės nariai - sveikatos apsaugos ministrė socialdemokratė Rimantė Šalaševičiūtė, aplinkos ministras „tvarkietis“ Kęstutis Trečiokas, Druskininkų meras socialdemokratų partijos pirmininko pavaduotojas Ričardas Malinauskas. K.Trečiokas ir R.Malinauskas buvo apklausiami kaip specialieji liudytojai. Specialaus liudytojo statusas suteikiamas, kuomet teisėsauga turi duomenų apie galimą nusikaltimą, tačiau jų nepakanka įtarimams pareikšti.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) taip pat yra patvirtinusi, jog numato liudytoju apklausti ir patį Vyriausybės vadovą valdančiųjų socialdemokratų pirmininką A.Butkevičių. Šiuo atveju STT tiria galbūt darytą poveikį priimant Vyriausybės nutarimą dėl kurortinių zonų panaikinimo, kuris galėjo turėti reikšmės įteisinant nelegalias statybas vadinamojo Druskininkų Vijūnėlės „dvaro“ teritorijoje.

Tuo metu sveikatos apsaugos ministrė R.Šalaševičiūtė iš posto traukiasi susilaukusi socialdemokratų ir prezidentės kritikos, kai pripažino prieš keletą metų davusi kyšį medikams, o STT apklausė ją tiriant galimą korupciją Šiaulių ligoninėje.

Prokurorai praėjusią savaitę taip pat pradėjo tyrimą dėl įtarimų, kad Žemės ūkio ministerijai pavaldi Rinkos reguliavimo agentūra galėjo per brangiai pirkti maisto produktus skurstantiesiems. Tarp brangiai pirktų produktų galėjo būti ir Darbo partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho šeimos valdomo Kėdainių konservų fabriko gaminiai.

Žemės ūkio ministerijai, kuri įgyvendina agentūros savininko teises ir pareigas, vadovauja „darbietė“ Virginija Baltraitienė.

Prokuratūrai pradėjus tyrimą antradienį žemės ūkio viceministras Vilius Martusevičius atleistas iš pareigų savo noru.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių