Premjeras spręs, ar D. A. Barakauskas liks ministro poste

  • Teksto dydis:

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia, kad kol kas negali pasakyti, ar „tvarkietis“ Dailis Alfonsas Barakauskas gali būti vidaus reikalų ministru. Anot ministro pirmininko, dėl to bus sprendžiama.

„Žinot, aš turėčiau turėti daugiau informacijos ir tada galėčiau pasakyti apie savo sprendimą, bet tikrai toks klausimas bus svarstomas“, - antradienį Vyriausybėje žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pranešė atliekanti ikiteisminį tyrimą, kuriame figūruoja ir du dabar jau buvę D.A.Barakausko politinio pasitikėjimo pareigūnai.

Ministras pirmininkas teigė, kad kol kas plačiau komentuoti STT atliekamo tyrimo negali.

„Aš nenoriu atskleisti detalių, bet STT savotiškai pradėjo labai stipriai vykdyti tą, kas buvo numatyta programoje, kurią yra patvirtinusi Vyriausybė - „Kova su korupcija“. Ir ne vieną sykį tam buvo pasitarimas organizuojamas. Kalbėti man dabar konkrečiai apie šitą atvejį, kai kol vyksta tyrimas, tikrai būtų visiškai neišmintinga. Aš manau, palaukime, kol pasibaigs tyrimas, ir tada bus galima padaryti kažkokius išsamesnius viešus komentarus“, - teigė A.Butkevičius.

STT pareigūnai antradienį atliko keliolika kratų penkių asmenų gyvenamosiose ir darbo vietose bei politinės partijos „Tvarka ir teisingumas“ būstinėje. Jos atliktos tęsiant ilgalaikį tyrimą, kuriuo siekiama išsiaiškinti aplinkybes ir surinkti faktinius įrodymus dėl galbūt organizuotos grupės vykdytos prekybos poveikiu stambiu mastu.

Du iš STT minimų asmenų, A.J. ir E.R., yra ėję politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojų pareigas Vidaus reikalų ministerijoje, kuriai vadovauja „tvarkietis“ D.A.Barakauskas.

Ministro politinio pasitikėjimo komandoje yra dirbęs viceministras Algimantas Juocevičius ir patarėjas Ervinas Raistenskis. A.Juocevičius atleistas, nes buvo atsidūręs vadinamajame juodajame STT sąraše, o E.Raistenskis šiuo metu dirba Turto valdymo ir ūkio departamento prie VRM direktoriaus pavaduotoju.

Kratos atliktos ir trijų verslo bendrovių vadovų darbovietėse, namuose, pranešė STT.



NAUJAUSI KOMENTARAI

laisvunas

laisvunas portretas
ka lietuvos zmonems duoda ministeriu kaitaliojimas kas menesi?jie vis prasteja ir prasteja.tuoj nebus ka skirt,ims zmones is birzos ha ha ha kas paskaiciavo kiek buvo is viso minstru ir kiek ju kompensacijos iseitines kainavo paprastiems zmonems?paskui veblena, kad nera is ko algu kelt.

TAIGI

TAIGI portretas
Laikas ir ministrui apleisti savo kėdutę.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių