Premjeras prezidentei teiks vieną kandidatą į švietimo ministrus

  • Teksto dydis:

Prezidentei Daliai Grybauskaitei bus pateikta viena kandidatūra į švietimo ir mokslo ministro postą, sako premjeras socialdemokratų vadovas Algirdas Butkevičius.

Po politinės tarybos posėdžio Seime antradienį jis žurnalistams sakė, kad kandidato pavardę tikisi išgirsi trečiadienio rytą, po Darbo partijos tarybos prezidiumo posėdžio.

„Vakare jie priims sprendimą, po to iš ryto mane informuos apie siūlomą kandidatą į ministro pareigas. Galiu pasakyti, kad viešai tikrai nebus iš ryto paskelbta ta pavardė, aš suformuluosiu paklausimą Specialiųjų tyrimų tarnybai ir gavęs atsakymą keliausiu pas prezidentę“, - sakė A.Butkevičius.

Klausiamas, ar šalies vadovei bus teikiama viena kandidatūra, A.Butkevičius atsakė: „Nešiu vieną pavardę“.

Darbo partijos taryba anksčiau į ministrus siūlė Seimo vicepirmininką Vydą Gedvilą, tačiau galutinį sprendimą dėl kandidatūros priims partijos prezidiumas.

Šalies vadovė D.Grybauskaitė yra sakiusi, kad naujo ministro rinktis neskubės. Be to, ji pageidavo rinktis iš kelių kandidatų.

„Aš konkrečiai negaliu diskutuoti dėl kandidatūrų, rinksiuosi iš kelių, jeigu netiks - ir dar iš kelių ir taip toliau, manęs neriboja Konstitucija nei įstatymai laike, aš galiu rinktis ir mėnesį, ir pusę metų. Viskas priklausys nuo kandidatų  kokybės. Ir būtinai tikrinsiu per teisėsaugos institucijas“, - prezidentė sakė žurnalistams šią savaitę.

Tuo pačiu šalies vadovė ministro Dainiaus Pavalkio atsistatydinimo istoriją įvertino „kaip labai negražų politinį pavyzdį, kada ministras buvo verčiamas ir priverstas padėti pareiškimą įvairiais negražiais, netgi kriminaliniam pasauliui būdingais metodais, kada buvo ir šantažuojama dauguma, ir taip pat premjeras“.

D.Pavalkis atsistatydino po Darbo partijos vadovybės kritikos, kad nevykdo partijos ir Vyriausybės programos. Šalies vadovė tenkino jo atsistatydinimo prašymą, pareigas jis eis iki gegužės 11 dienos, iki naujojo ministro paskyrimo jį pavaduos teisingumo ministras Juozas Bernatonis.

Pagal Konstituciją, ministrus skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juokas

Juokas portretas
Kad Butkevičius iš Uspaskicho neišsireikalavo 3 kandidatūrų. Akivaizdžiai Uspaskichas eilinį kartą tyčiojasi. Matomai ruošiasi nešti muilą į Rusiją.

sthaety

sthaety portretas
Ar galima patiketi aukstus postus galimai maskvos partijai? Ar ne per daug skandalu buta? Ar nenorima, siais zaidimais, atstatydinti vyriausybes? Kremliaus siurbeles dirba savo darba...

mazuronis

mazuronis portretas
išėjo į pačią turtingiausią partiją. Todėl nieko nuostabaus.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių