A. Butkevičius: socialdemokratai nereikalauja ketvirto ministro portfelio

Energetikos ministeriją galima jungti ne tik prie Ūkio, bet ir prie Aplinkos ministerijos, LRT RADIJUI sako kadenciją baigiantis ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Anot jo, kurios ministerijos turėtų būti sujungtos, turės apsispręsti naujas vyriausybės vadovas.

„Mes pritariame, kad Energetikos ministerija turėtų būti prijungta prie kitos ministerijos. Čia turės apsispręsti pats ministras pirmininkas – ar prie Ūkio, ar prie Aplinkos ministerijos jungti. Mes apie tai nekalbėjome, nediskutavome, bet kai kurie specialistai sako, kad Energetikos ministerija turi daugiau sąsajų su Aplinkos ministerija. Manau, kad tai ministro pirmininko prerogatyva“, – tvirtina A. Butkevičius.

Kaip akcentuoja ministras, nors socialdemokratams pagal kvotas priklauso trys ministerijos, tai nereiškia, kad partija negali siūlyti kompetentingų žmonių, kurie galėtų užimti kitų ministrų kėdes: „Vyriausybėje žmonės pirmiausia turėtų būti atrenkami pagal kompetenciją, patirtį, gebėjimus, tie, kurie supranta valstybės valdymą. [...] Jei iš mūsų pusės būtų pateiktas kažkoks kandidatas, atitinkantis keliamus reikalavimus, būtų galima apie tai padiskutuoti ir pakalbėti.“

Socialdemokratai nekelia kategoriškų reikalavimų „valstiečiams“ dėl galimybės užimti ir ketvirto ministro postą.

Anot jo, socialdemokratai nekelia kategoriškų reikalavimų „valstiečiams“ dėl galimybės užimti ir ketvirto ministro postą. „Deramės dėl trijų ministerijų, dėl tos kvotos, kuri nustatyta. Dabar nesiderėjome, kiek priklauso socialdemokratams. Buvo kalbama apie tai, kad gal būtų galima pateikti ar pasiūlyti kompetentingą, kvalifikuotą būsimą ministrą. Tik apie tai buvo kalbama. Kažkodėl buvo nueita į kažkokius reikalavimus ar keliamus nepasitenkinimus“, – sako A. Butkevičius.

Jo teigimu, tokią poziciją lemia susitarimas, kad keisis vyriausybės darbas – ji daugiau nagrinėjamų klausimų turės derinti su Seimu, todėl visi ministrai, dirbantys vyriausybėje, bus vienodai atsakingi Seimui, nepriklausomai nuo to, kuriai partijai atstovauja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

h20

h20 portretas
iki vakaro apsigalvos... gal geriau sudaryk komisija, kad nusprestu...

Milda

Milda portretas
o siaube, jie ir batų raištelius iš/silygintų, jei karbauckis pasakytų...

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
Pasibaisėtinas yra socdemų lindimas į valdžią.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių