Premjeras pakvietė Izraelio mokslininkus naudotis Lietuvos mokslo slėniais

  • Teksto dydis:

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius antradienį ryte susitiko su Izraelio Tiksliųjų ir humanitarinių mokslų akademijos prezidente profesore Nili Cohen. Susitikimo metu premjeras profesorei pristatė Lietuvos pažangą mokslo ir inovacijų srityse ir pakvietė Izraelio mokslo bendruomenę bendradarbiauti naudojantis mūsų šalies mokslo slėniais.

„Lietuva žavisi Izraelio pasiekimais mokslo ir inovacijų srityse. Didžiuojamės, kad Izraelyje dirba ir nemažai mokslininkų iš Lietuvos. Pernai su kai kuriais iš jų susitikau viešėdamas Weizmanno mokslo institute“, – sakė Vyriausybės vadovas ir pažymėjo, kad Lietuva ypač suinteresuota plėtoti dvišalį bendradarbiavimą inovacijų, mokslinių tyrimų, verslo ir mokslo sinergijos, pažangių technologijų srityse.

„Lietuva ekonominę pažangą sieja su mokslo perspektyva. Esame pirmoji Baltijos valstybė, kurios Sumanios specializacijos planą jau patvirtino Europos Komisija. Įgyvendinę programoje įkūnytą labai ambicingą tikslą – spartinti perspektyviausių, mokslui imlių sektorių bei inovacijų plėtrą, mokslo ir verslo slėnius pripildyti technologinio turinio, įvykdysime aukštųjų technologijų ir inovacijų perversmą“, – teigė Ministras Pirmininkas.

Premjeras A. Butkevičius profesorę N. Cohen informavo, kad 2016 m. gegužės mėnesį verslo asociacijų, mokslo ir studijų institucijų ir valstybės institucijų atstovai pasirašė rezoliuciją, kuria bus siekiama, kad iki 2020 m. Lietuva taptų Europos sveikatos technologijų ir biotechnologijų inovacijų centru.

Vyriausybės vadovas taip pat akcentavo, kad Lietuva semiasi patirties iš Izraelio bendradarbiaudama tiek Europos Komisijos, tiek dvišalėse mokslinių tyrimų ir inovacijų programose. Šiuo metu šalys kartu įgyvendina 5 bendrus projektus.

„Manau, kad šių laikų sėkmės formulė yra ta, kad laimi tie, kurie kartu generuoja idėjas ir negaišdami laiko priima bendrus sprendimus, kartu vykdo projektus. Lietuva turi puikiausią poligoną tokiai produkcijai – skirtinguose regionuose įkurti penki integruoti mokslo, studijų ir verslo centrai, slėniai. Šie slėniai sujungia mokslo ir verslo potencialą, galintį pritraukti aukštųjų technologijų įmones dirbti kartu su Lietuvos mokslininkais ir taip atverti duris į tarptautinių ateities technologijų rinkas“, – sakė Ministras Pirmininkas ir ragino Izraelio mokslininkus susitelkti dar aktyvesnei partnerystei.

Profesorė N. Cohen, pritardama premjerui, pasidžiaugė sėkmingu Lietuvos ir Izraelio mokslininkų bendradarbiavimu ir išreiškė viltį, kad, šiandien pasirašius bendradarbiavimo susitarimą tarp Lietuvos Mokslo akademijos ir Izraelio Tiksliųjų ir humanitarinių mokslų akademijos, mūsų šalių mokslo saitai taps dar aktyvesni.

Premjeras A. Butkevičius profesorę N. Cohen pakvietė dalyvauti Vilniuje rugsėjo mėnesį rengiamoje svarbioje tarptautinėje konferencijoje „Life Sciences Baltics 2016“. Vyriausybės vadovo teigimu, šis forumas galėtų tapti puikia proga platesnei pažinčiai su Lietuvos mokslu ir paskata abipusiai naudingiems akademiniams ryšiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA   NA portretas
vargu ar žydai LIetuviams adekvačiai leistu naudotis žydų mokslo slėniais ,,,,sėkmės ,nešvilpauk nes prisikviesi ,,,,,,

Tai prezidentei profesorei Nili Cohen

Tai prezidentei profesorei Nili Cohen portretas
reikėtų pasitikslinti, kada Butkevičius kalbėjo : iš ryto, ar po pietų. Kad nebūtų netikėtumų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių