Premjeras nusiteikęs sunkumams dėl švietimo ir valstybės įmonių reformų

Seime sunkiai į priekį pajudėjus urėdijų pertvarkai, premjeras Saulius Skvernelis prognozuoja, kad nebus lengva priimti ir švietimo, valstybės įmonių, kitas Vyriausybės siūlomas reformas.

„Galima matyti, kad bus nelengvos visų grandžių švietimo reformos, mes kol kas kalbame apie aukštojo mokslo kokybės kompleksinį pokytį. Tas pokytis negalimas ir be tinklo konsolidavimo, ir be kartelės užkėlimo. Švietimo ir mokslo ministerija priėmė sprendimą, nustatė minimalius balus tiek universitetams, tiek kolegijoms, tai labai svarbus bus iššūkis“, – pirmadienį žurnalistams sakė S.Skvernelis.

„Mes kalbame apie mokesčių sistemos, galbūt ne reformą, bet sutvarkymą, optimizavimą, lygiai tai bus susiję su visų tiek valstybės, tiek savivaldybių įmonių veiklos skaidrumu, valdybų formavimu, atrankos procedūrų, kadencijų nustatymu, labai svarbūs dalykai, kurie bus susiję su gilumine kova su korupcija, ir kur irgi, tikėtina, kils klausimų“, – kalbėjo premjeras.

Vyriausybės vadovas taip pat pabrėžė, kad priimant sprendimus Seime tenka kliautis opozicija, ir sakė laukiantis koalicijos partnerių socialdemokratų atsakymo, koks jų sprendimas dėl tolesnio darbo kartu.

Premjeras teigė, kad šiuo metu su kitomis politinėmis jėgomis Seime reikia tartis atskirai „dėl kiekvienos esminės reformos, reikalingos valstybei“. Pasak jo, nors rytą sutariama dėl principinių pozicijų, tačiau „Seime atsiranda įvairiausių priežasčių ir sprendimų, kurie būna siurprizai“.

Pastaruoju metu konfliktas tarp valdančiųjų paaštrėjo dėl svarstomos urėdijų pertvarkos, svarstant ją Seime projekto nepalaikė nė vienas socialdemokratas.

Socialdemokratų partijos vadovas Algirdas Butkevičius sakė esąs nustebintas premjero priekaištų ir tvirtino laukiąs būtent Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atsakymo, ar socialdemokratai reikalingi koalicijoje.

„Aš siūlyčiau pirmiau savo virtuvėje susitvarkyti, aiškiai pasakyti, ar koalicijoje socialdemokratai gali būti, ar jie mato tam tikrą tolesnį tikslingumą buvimo, o jeigu ne, tai mes esame atsakingi už esančią padėtį Lietuvoje, ir mes elgsimės labai atsakingai“, – pirmadienį žurnalistams Seime sakė A.Butkevičius.

S.Skvernelis pirmadienį sakė, kad kol kas koalicijos sutartis yra galiojanti, tačiau jei su socialdemokratais nebus rasta sutarimo dėl esminių klausimų, gali būti svarstomas jungimasis ir su opozicinėmis frakcijomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių