Premjeras: nuompinigiai Seimo nariams gerokai padidintų išlaidas

Kadenciją baigiantis premjeras Saulius Skvernelis sako, kad privatizavus Seimo viešbutį ir mokant nuompinigius Seimo nariams išlaidos būtų gerokai didesnės už Seimo viešbučio išlaikymą.

„Kaip beskaičiuotume, jeigu bus reali kompensacija už gyvenimą, tada bus gerokai didesnės išlaidos nei šiandien to vadinamojo Seimo viešbučio“, – žurnalistams antradienį Seime sakė S. Skvernelis.

Jis taip pat tvirtino, kad tokiu atveju „gyvenpinigiai“ turėtų būti mokami visiems Seimo nariams.

Seimo vicepirmininkas, konservatorius Jurgis Razma šią savaitę naujienų portalui delfi.lt teigė tarp valdančiųjų girdintis „daug balsų“, siūlančių atsisakyti Seimo viešbučio.

S. Skvernelis šaržuoja tokias kalbas.

„Turbūt pats svarbiausias šiuo metu valstybei yra darbas, nes jeigu Seimo viešbučio neatsisakysim ir neprivatizuosim, tai šalį ištiks ekonominė katastrofa“, – juokavo Vyriausybės vadovas.

Jis priminė, kad Vyriausybė buvo parengusi ministerijų miestelio investicinius projektus.

A. Veryga: Seimo viešbutį vadinčiau bendrabučiu

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako Seimo viešbutį vadinantis bendrabučiu, tačiau sąlygos ten normalios, nes yra viskas, ko reikia.

„Aš neturiu kažkokių ypatingų reikalavimų. Aš nedrįstu vadinti viešbučiu, vadinčiau savotišku Seimo narių bendrabučiu“, – žurnalistams antradienį Seime sakė ministras.

„Reikia lovos, reikia virtuvės pasigamint maistui ir vonios nusiprausti, tai viskas ten yra“, – pridūrė jis.

Aišku, tai, kas ten yra likę, mena turbūt mano vaikystės laikus – ir baldai, ir kiti dalykai, bet ten yra švaru ir šilta, yra viskas, ko reikia, labai normalios sąlygos ten.

A. Veryga sutinka, kad viešbutyje esanti įranga, baldai – pasenę, tačiau sako, kad sąlygos pernakvoti ten normalios.

„Aišku, tai, kas ten yra likę, mena turbūt mano vaikystės laikus – ir baldai, ir kiti dalykai, bet ten yra švaru ir šilta, yra viskas, ko reikia, labai normalios sąlygos ten“, – teigė A. Veryga.

Seimo kanceliarija praėjusią savaitę pranešė, kad viešbutyje artimiausiu metu už 203 tūkst. eurų bus sutvarkyta 16 blogos arba patenkinamos būklės butų.

Juose bus atliekamas paprastasis remontas – atnaujinama apdaila, santechnika ir pan.

Sostinės Gedimino prospekto pabaigoje esančiame Seimo viešbutyje yra 72 butai, iš kurių 11 – geros būklės, visi kiti – blogos arba patenkinamos.

Ateityje ketinama remontuoti ir likusius butus.

Seimo viešbučio pastatas architekto Artūro Eduardo Paslaičio suprojektuotas 1988 metais kaip Prekybos ministerijos žinybinis gyvenamasis namas, jis baigtas statyti 1996 metais.

Visi butai viešbutyje yra po vieną, du ar tris kambarius.

Pastatas priklauso Seimo kanceliarijai, kuri ir vykdo jo priežiūrą.

Seimo statutas numato, kad Seimo viešbutyje kadencijos laikotarpiu kanclerio sprendimu gali gyventi parlamentarai kartu su savo šeimos nariais, jeigu to pageidauja.

Pirmumas gyventi Seimo viešbutyje suteikiamas tiems Seimo nariams, kurie neturi ir per paskutinius penkerius metus nuosavybės teise neturėjo gyvenamosios vietos Vilniuje bei turi gyvenamąją vietą, nutolusią daugiau nei 25 km už sostinės ribų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kad tik verslui,

Kad tik verslui, portretas
ka tik kažkam į kišenę..Argi neaišku kad dabartinė viešbučio priklausomybė valstybei sutaupo seimo nariam pinigų? O jeigu jie turės nuomotis, tai turės mokėti iš savų. O tai didina asmenines išlaidas ir galime sulaukti sekančio jų žingsnio - siūlymo didinti seimo narių algą. Ir tikrai padidins.Taip ir gaunasi kad iš tokių valstybinio priklausomumo naikinimo, prisidengus taupymu, naudos vėl gauna tik dyko pelno mėgėjai, bet ne šalies biudžetas. Ir taip yra jau seniai visose ūkio srityse kur naikinama valstybinė nuosavybė. Privatizavimas tikrai nepasiteisino.

Kaip visada ? )

Kaip visada ? )  portretas
Konserwliberalių buhalteriai turi savo ekonomiką :) sklypas už 1 eurą , nuompinigiai visiems ir grynais ...:) viešbutį už eurą parduosim , Gedimino prospektas visgi :))) Oi bus cirkų su šios valdžios buhalteriais :) Cyps beskaičiuodami jų rinkėjai ,, kas atiduos skolas " ? :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių