Premjeras kviečia viso pasaulio lietuvius susitelkti

  • Teksto dydis:

Premjeras Saulius Skvernelis sekmadienį pasveikino Vilniuje susirinkusius Pasaulio lietuvių bendruomenės (PLB) Seimo dalyvius ir padėkojo už indėlį prisidedant prie sėkmingos valstybės raidos.

„Nė vieno jūsų pastangos ir patarimai nenuėjo perniek, o rezultatai – akivaizdūs. Šiandien Lietuva yra klestinti demokratinė valstybė, aktyvi ir pilnateisė visų svarbiausių tarptautinių organizacijų – Europos Sąjungos, NATO, o nuo šiemet – ir Europos Bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos narė“, – Vilniaus rotušėje sekmadienį vykusiame PLB XVI Seimo atidaryme sakė S. Skvernelis.

Kaip pranešė Vyriausybė, linkėdamas sėkmingo ir produktyvaus darbo šiam jubiliejiniam PLB Seimui, S. Skvernelis kvietė visus kartu ir vieningai siekti referendumo dėl dvigubos pilietybės, jei jis būtų paskelbtas kitąmet, sėkmės.

Premjeras taip pat padėkojo visiems, prisidėjusiems prie Globalios Lietuvos programos kūrimo bei įgyvendinimo.

„Nueitas ilgas kelias, todėl jau dabar kviečiu visus savo idėjomis prisidėti ir pagalvoti, kokią ją norime matyti po 2020 metų, kaip galėtume ją plėsti ir stiprinti, o per ją – skatinti lietuvius sugrįžti“, – sakė S. Skvernelis.

PLB Seimas parlamente posėdžiaus nuo pirmadienio iki trečiadienio, jame dalyvaus atstovai iš 35 šalių.

PLB Seimas yra aukščiausias išeivių bendruomenės valdymo organas, į kurį tradiciškai kraštų rinkti atstovai renkasi kas trejus metus. Šiemet sueina 60 metų nuo pirmojo PLB Seimo, kuris vyko 1958 metais Niujorke.

PLB Seimo posėdžių metu renkamas naujas bendruomenės pirmininkas ir valdyba, tobulinami PLB veiklą grindžiantys dokumentai bei priimamos PLB ateities veiklas apibrėžiančios rezoliucijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pereira

Pereira portretas
Naujam genocidui?

gailestis

gailestis portretas
eilinis kartaspro sali

Rolandas

Rolandas portretas
Pjemjeras vėl apsirūke :-) Premjeras vėl apsirūke :-)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių