Premjeras kviečia Gruziją plėtoti bendradarbiavimą

  • Teksto dydis:

Tbilisyje su oficialiu vizitu viešintis premjeras Algirdas Butkevičius pakvietė Gruziją plėtoti bendradarbiavimą žemės ūkio ir maisto technologijų srityse.

„Tikiuosi, kad šis mūsų apsilankymas kartu su gausia Lietuvos verslininkų delegacija bus naudingas tolesnei verslo santykių plėtrai“, - pranešime spaudai sakė A.Butkevičius, kuris pirmadienį susitiko su šalies premjeru Irakliu Garibašviliu.

Premjeras pažymėjo, kad Gruzijai pasirašius asociacijos ir laisvosios prekybos sutartį su ES, pagerėjo prekybos santykiai ir šalis per pastaruosius kelerius metus tapo viena pagrindinių Lietuvos partnerių Pietų Kaukazo regione.

A.Butkevičiaus teigimu, Gruzija yra viena Rytų partnerystės programos lyderių. Anot jo, šaliai įgyvendinti reformas, vizų liberalizavimo planą, ir tai leistų jos piliečiams be vizų keliauti į Europos Sąjungą.

Pirmadienį Vyriausybės vadovas susitiks su Gruzijos prezidentu Giorgiu Margvelašviliu.

Praėjusių metų sausio–lapkričio mėnesiais Lietuvos eksportas į Gruziją siekė 34,3 mln. eurų - 39,8 proc. daugiau nei prieš metus. Gruzija taip pat įsitraukė į greitojo krovinių traukinio projektą „Vikingas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių