Premjeras konservatorių populiarumą sieja su kritika valdantiesiems

  • Teksto dydis:

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius teigia esantis patenkintas jo vadovaujamos socialdemokratų partijos reitingais, o opozicinių konservatorių kylantį populiarumą sieja su šių kritika valdantiesiems.

"Žinote, smuko (partijos reitingai - red.) vos tik beveik vienu procentiniu punktu - tai manau, kad tai yra dar labai gerai, jeigu mes vertinsime ankstesnių vyriausybių reitingus per tokį laikotarpį. Ir aš tikiuosi, kad tie reitingai išsilaikys stabilūs ir rudenį tikimės, kad jau parodysime konkrečius rezultatus netgi, konkretūs darbai bus matomi, nes tas pusmetis buvo toks pasiruošiamasis etapas, po to - įstatymų rengimas", - šeštadienį žurnalistams sakė premjeras.

Jo nuomone, pakilęs konservatorių reitingas susijęs su jų kritika valdantiesiems.

"O konservatoriai, žinote, yra opozicijoje, tai visad lengviau reikšti mintis kritikuojant. O žinant jų tokią agresyvią kritiką kitų partijų atžvilgiu, to, ko mes praktiškai nedarėme būdami opozicijoje, tai manau, kad tokie šiek tiek ir pokyčiai yra. Bet kol kas aš džiaugiuosi tais rezultatais. Bet ne dėl reitingų dirbame", - kalbėjo jis.

Lietuvoje didėja opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) bei valdančiosios partijos "Tvarka ir teisingumas" populiarumas, kitų partijų reitingai šiek tiek smuko.

Kaip rodo dienraščio "Lietuvos rytas" šeštadienį paskelbta apklausa, valdančioji Lietuvos socialdemokratų partija ir toliau pirmautų rinkimuose. Jei jie vyktų kitą sekmadienį, socialdemokratams savo balsą atiduoti žada 26,6 proc. respondentų, mėnesiu anksčiau už socialdemokratus būtų balsavę 27,2 proc. gyventojų.

Opozicinė konservatorių partija reitingų lentelėje aplenkė valdančiuosius "darbiečius". TS-LKD rinkimuose gautų 11,4 proc. rinkėjų balsų, kai prieš mėnesį jiems savo balsą žadėjo 8,9 proc. respondentų.

Valdančiąją Darbo partiją po nepalankaus teismo sprendimo dėl vadinamosios juodosios buhalterijos aplenkė ir valdančioji partija "Tvarka ir teisingumas". Tvarkiečiai" rinkimuose gautų 9 proc. balsų, kai prieš mėnesį už juos balsuoti žadėjo 5,8 proc. apklaustųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

miji

miji portretas
ng

miji

miji portretas
ng

kol

kol portretas
didziosios partijos gincijasi laimi lenku davatku akcija.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių