Premjeras trypčioja: nepagarsino teisingumo ministro kandidatūros

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis kandidato į teisingumo ministro pareigas pateikimą atidėjo iki pirmadienio.

Anksčiau jis planavo kandidatūrą pateikti penktadienį.

„Šiuo metu yra tvarkomi formalumai, nes ministro kandidatūros teikimai yra susiję su tokiais dalykais, kaip papildomos informacijos pateikimas ir kiti formalūs dalykai. Tai šiuo atveju visi formalumai bus sutvarkyti pirmadienį ir kandidatūra bus pateikta pirmadienį“, – BNS sakė premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas.

BNS žiniomis, į teisingumo ministro pareigas siūlomas premjero patarėjas, buvęs socialdemokratas Elvinas Jankevičius.

Pagal valdančiosios koalicijos susitarimą, Teisingumo ministerijos vadovo portfelis priklauso Socialdemokratų darbo partijai.

Galutinį sprendimą dėl ministro skyrimo priims prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Teisingumo ministro postas liko laisvas kovo mėnesį atsistatydinus Mildai Vainiutei. Ji tai padarė sulaukusi prezidentės kritikos dėl nesuvaldytos situacijos kalėjimų sistemoje.

E. Jankevičius yra antras ministro pirmininko kandidatas vadovauti Teisingumo ministerijai, šalies vadovei prieš kelias savaites ministru nepaskyrus advokato Giedriaus Danėliaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimas

Rimas portretas
Gerbiami zurnalistai, negi Jus nezinot, kad pagarsinti galima radio, televizoriu, grotuva. Kam garsinti ministra? Ar jis toks tylus. Atsprasau, bet mano planseteje nera lietuviskos klviaturos. Su pagarba.

NA NA

NA NA  portretas
Skverneli ,neužmiršk su mafijos motinėle ,Grybauskaite suderinti ,o tai vėl nušvilps ,pažymą pristatys iš draugelių kgbistų ,,,,sėkmės, gyvenk šia diena ,vakarykštė jau praėjo ,o rytojus dar neatėjo ,,,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių