A. Butkevičius siūlo Lietuvos ir Latvijos vyriausybėms posėdžiauti kartu

  • Teksto dydis:

Jūrmaloje, Latvijoje, viešintis premjeras Algirdas Butkevičius pristatė idėją Lietuvoje organizuoti pirmąjį bendrą Lietuvos ir Latvijos vyriausybių posėdį.

Pasak Lietuvos Vyriausybės pranešimo spaudai, bendro posėdžio idėją A.Butkevičius pristatė per susitikimą su Latvijos premjere Laimduota Straujuma.

„Jo metu galėtume aptarti tokius svarbius klausimus kaip energetika ir transportas, kova su šešėline ekonomika, kultūra, investicijų skatinimas regione“, – sakė premjeras, pirmadienį Jūrmaloje dalyvaujantis šeštajame Europos Sąjungos Baltijos jūros regiono strategijos kasmetiniame forume.

A.Butkevičius taip pat paprašė Latvijos ministrės pirmininkės pasidalyti gerąja patirtimi derybose su Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija (EBPO).

Lietuva šių metų birželio 4 dieną oficialiai pradėjo derybas dėl narystės EBPO ir, kaip anksčiau yra sakęs premjeras, visateise organizacijos nare gali tapti per dvejus - trejus metus. Latvija derybas pradėjo 2013 metais ir visateise nare tikisi tapti kitąmet.

A.Butkevičius L.Straujumos, be kita ko, paprašė Latvijos paramos politiniame dialoge su Lenkija vykdant dujotiekio tarp Lietuvos ir Lenkijos (GIPL) tiesimo darbus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių