Visi viceministrai turėtų pasitraukti savo noru

Valdančiajai koalicijai nusprendus atleisti visus viceministrus, jie turėtų atsistatydinti savo noru, teigia Vyriausybės pareigūnai.

Antradienį oficialiai pranešta, kad nuo penktadienio savo noru atleidžiami visi trys aplinkos viceministrai - „tvarkiečiai“ Daiva Matonienė bei Almantas Petkus ir socialdemokratas Linas Jonauskas, bei visi susisiekimo viceministrai - „darbietis“ Saulius Girdauskas, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas Vladislavas Kondratovičius ir nepartinis Arijandas Šliupas.

Vadovaujantis Valstybės tarnybos įstatymu, tokiais atvejais, kai tarnautojai iš pareigų atsistatydina savo noru, išeitinės išmokos jiems nėra mokamos.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės perspėjimų dėl įtartintų viceministrų sulaukusi valdančioji koalicija praėjusią savaitę nusprendė, jog įgaliojimus grąžindami ministrai atleis visus viceministrus, o naujai patvirtinus kabinetą, savo komandas formuos iš naujo.

D.Grybauskaitė, iš Specialiųjų tyrimų tarnybos gavusi vadinamąjį „juodąjį“sąrašą su viceministrų pavardėmis, paskelbė netvirtinsianti ministrų, kurie neatleis abejones sukėlusių viceministrų. Kitu atveju, prezidentės vertinimu, valdančiuosius būtų galima vadinti „kriminaline“ koalicija.

Antradienį premjeras Algirdas Butkevičius žurnalistams teigė, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos pateiktoje informacijoje buvo duomenys apie aštuonis viceministrus ir jie nebus kviečiami į iš naujo formuojamas komandas.

Be minėtų šešių, per pastarąjį mėnesį iš pareigų pasitraukė žemės ūkio viceministras Rytis Šatkauskas ir teisingumo viceministras Saulius Stripeika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As manau

As manau portretas
Jie turi buti atleisi kaip prarade pasitikejima.Be jokiu iseitiniu.Nevedziok musu uz usu ,Butkeviciau.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių