Premjeras: į incidentą Baltijos jūroje visų pirma turėtų sureaguoti JAV

  • Teksto dydis:

Į incidentą Baltijos jūroje, kai virš Jungtinių Valstijų karinio laivo keliskart praskrido Rusijos naikintuvas, visų pirma turėtų sureaguoti JAV, sako premjeras Algirdas Butkevičius.

„Turėtų sureaguoti Jungtinės Amerikos Valstijos, nes JAV 1972 metais su tuometine Tarybų sąjunga pasirašė sutartį, kad laivai negali būti persekiojami ar sudaromos tam tikros grėsmės jų saugumui ir tame susitarime visos sąlygos nurodytos. Tai pirmiausia NATO ir pačios JAV turėtų kreiptis į Rusiją per ambasadą diplomatiniu keliu“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė premjeras.

Jis sakė daugiau incidento nekomentuosiantis, nes tai yra Lietuvos kariuomenės vado kompetencija, tik patvirtino, kad šiuo metu laivas jau yra Klaipėdoje, prišvartuotas prie krantinės.

„Čia reikėtų paklausti pono Putino, negaliu atsakyti į šį klausimą“, – klausiamas, ko Rusija siekė šiais manevrais, atsakė A.Butkevičius.

Lietuvos parlamentarai Rusijos naikintuvo skrydžius virš Jungtinių Valstijų karinio laivo Baltijos jūroje vadina chuliganizmu ir provokacija, anot jų, taip Rusija siekia parodyti esanti šios teritorijos šeimininkė.

Rusijos šturmo lėktuvas „Su-24“ keliskart praskrido virš Jungtinių Valstijų karinio laivo Baltijos jūroje, kai šis plaukė į Klaipėdą. Jungtinių Valstijų kariškiai paskelbė vaizdo įrašus, kuriuose matyti, kaip „Su-24“ Baltijos jūroje praskrenda vos per devynis metrus nuo JAV eskadrinio raketinio minininko „USS Donald Cook“.

JAV ambasada ketvirtadienio rytą patvirtino, kad laivas jau atplaukė į Klaipėdos uostą.

Anot JAV kariškių, incidentas įvyko Baltijos jūroje tarptautiniuose vandenyse maždaug už 70 jūrmylių nuo Karaliaučiaus.

Apie laivo apsilankymą Klaipėdoje iš anksto viešai skelbta nebuvo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jons

Jons portretas
O ka daugiau gali pasakyti meduza kuri bijo tureti savo nuomone?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių