Premjeras: būčiau žinojęs, kad G. Danėliaus kandidatūra bus atmesta, nebūčiau teikęs

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad jeigu būtų buvęs tikras šimtu procentų, kad Prezidentė Dalia Grybauskaitė nepritars jo teiktai Giedriaus Danėliaus kandidatūrai į teisingumo ministro postą, jis būtų jo neteikęs.

„Tikrai jeigu aš būčiau šimtu procentų tikras, kad Prezidentė nepritars, būčiau neteikęs, juo labiau kad tie argumentai, kurie yra pateikti yra ne esminiai“, - LRT radijui kalbėjo S. Skvernelis.

Premjeras pabrėžė, kad nepritaria kandidatūros atmetimo motyvams, kuriuos išsakė Prezidentė, tačiau, tikino S. Skvernelis, jis ir toliau kalbasi su D. Grybauskaite.

„Tikrai mes kalbamės su Prezidente. Aš tikrai nepritariu ir nepalaikau tų motyvų, kurie buvo išsakyti dėl šio teisininko. Nemanau, kad tai yra esminiai dalykai, dėl kurių turėtų nebūti teikiamas žmogus į šitą poziciją. Juo labiau kad mes turime teisinę valstybę, turime teisininkus, turime profesijas, kurios tikrai negali būti tapatinamos su klientais, kuriuos atstovauja advokatai“, - pasakojo Vyriausybės vadovas.

Premjeras akcentavo, kad toliau vyks naujo kandidato paieška.

„Dabar mūsų Vyriausybė ir aš darysiu kitokius sprendimus, kokius - paaiškės vėliau“, - apibendrino S. Skvernelis.

ELTA primena, kad balandžio 16 d. Premjeras S. Skvernelis pateikė kandidatą į teisingumo ministrus advokatą G. Danėlių. Šis Premjero teikimas sukėlė aštrias diskusijas viešojoje erdvėje. Apžvalgininkai, atkreipdami dėmesį į G. Danėliaus darbą „MG Baltic“, įvertino Premjero teikimą kaip siekį į nepatogią padėtį pastatyti Prezidentę.

Prezidentūra balandžio 19 d. pranešė, kad Premjero pateiktas kandidatas į teisingumo ministro postą G. Danėlius nebus skiriamas dėl galimo interesų konflikto.

„Advokatas pats apsisprendžia dėl vieno ar kito kliento atstovavimo ir gynybos. Kandidato pasirinkimai atstovauti klientams konkrečioje politinės korupcijos byloje nesuteikia galimybės būti paskirtam į politinę poziciją“, - teigiama Prezidentūros pateiktame komentare.



NAUJAUSI KOMENTARAI

iš šalies bjauru

iš šalies bjauru portretas
Moka ji ikasti zmogui,kuris dirba ir tauta rupinasi,o ka dare konservatoriai ir socdemai,kodel liko nutyleta tiek aferu-tada viskas buvo galima ir leidziama.Ar buvo bent kas rimciau nubaustas. Reiketu,kad bent jau prezidentura butu teisinga visiem vienodai.

Anonimas

Anonimas portretas
Tikrais savo valdovo svarkelis

Nuomone

Nuomone portretas
Skverneli jau visai nusisneki.Visa ziniasklaida rase,kad dar nebuvai pateikes to advokato;kad darai tai tycia.Ir nekirsink zmoniu su savo Naisiu karaliu.Nevaidink kvaili nes juom ir liksi ilgam.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių