Premjeras balsuos už PVM lengvatos šildymui pratęsimą

  • Teksto dydis:

Premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius teigia balsuosiąs už pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatos pratęsimą šildymui.

„Aš balsuosiu, kad PVM lengvata būtų pratęsta“, – antradienį Seime žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Tuo metu jo vadovaujamos Vyriausybės teikiamame kitų metų biudžeto projekte numatyta, kad 2017 metais PVM lengvatos šildymui nebebus.

Premjeras tvirtino, kad PVM lengvata niekuomet nebūdavo įrašoma į biudžeto projektą.

„PVM lengvata šildymui visada buvo priimama Seime. Ir visą laiką Seimo nariai tą įstatymo pataisą registruodavo ankstesniais metais ir jai visą laiką būdavo pritariama. Manau, kad ir šį kartą jai bus pritarta“, – teigė A.Butkevičius.

Vyriausybė praėjusią savaitę pritarė Finansų ministerijos parengtam 2017 metų biudžeto projektui, jame nėra numatyta PVM lengvata centriniam šildymui. Tačiau valdantieji socialdemokratai įregistravo minėtą lengvatą pratęsiančias įstatymo pataisas. Ji antradienį turėtų būti pateikta Seimui.

Šiuo metu lengvatinis PVM šildymui siekia 9 proc., o standartinis tarifas – 21 procentą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
PVM-ų turi būti aplamai mažų visuose aspektuose, nes tuomet žmonės su dabartinėmis ubagiškomis algomis sutaupo pinigų kuriuos irgi leidžia kitur kur kas snors yra pigesnio dėl mažų PVM-ų !. Tai reiškia vartojimo skatinimas ir automatiškai ekonomikos !. Daugiausia tautiečius smukdo, tai aukštas kuro akcizas nes kuras nerealiai brangus ir privalėtu kainuoti apie 2 mažiau nei dabar ! Tuomet tai bus labai stiprus ekonomikos skatinimas vadinasi bus surinkta daugiau mokesčių su labai padidėjusia apyvarta !.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių