Premjeras apie rinkėjų aktyvumą: visada norisi daugiau

  • Teksto dydis:

Visada norėtųsi didesnio rinkimų aktyvumo, tačiau reikia gerbti ir nebalsuojančių žmonių valią, sako premjeras Algirdas Butkevičius, Seimo rinkimuose dalyvavus 49,9 proc. rinkėjų.

„Visada norisi daugiau, bet visada reikia, aišku, gerbti žmonių pasirinkimą ir jų valią“, - žurnalistams Socialdemokratų partijos štabe sekmadienį sakė ministras pirmininkas.

Jis teigė prognozavęs iki 54 proc. rinkimų aktyvumą, reaguodamas į aktyvų jaunimo balsavimą iš anksto.

Premjeras tvirtino, kad kol kas per anksti kalbėti apie galimas valdančiąsias koalicijas, nes nėra žinomi net preliminarūs rinkimų rezultatai.

„Tų partijų, kurių programinės nuostatos bus kažkiek panašios arba bus sutarta, kokia gali būti Vyriausybės arba koalicijos programa, ir jeigu tom nuostatom būtų pritarta, tai galima būtų kalbėtis su visais“, - sakė A.Butkevičius.

Ministras pirmininkas neturėjo didesnių priekaištų Vyriausiosios rinkimų komisijos darbui.

„Visada būna nesklandumų, bet aš kiek pastebėjau, kiek turiu informacijos, tai tų nesklandumų, aš manau, kad šį kartą buvo mažiau negu per praeitus Seimo rinkimus“, - kalbėjo premjeras.

Iki 20 val. apylinkėse balsavo 43,21 proc. rinkėjų, o su 6,68 proc. balsavusiais iš anksto, specialiuose paštuose bei namuose tai sudaro 44,9 proc. rinkėjų.

Pasak Vyriausiosios rinkimų komisijos vadovo Zenono Vaigausko, galutinis aktyvumas dar gali labai nedaug keistis sulaukus užsienio balsų.

Galutinis aktyvumas per praėjusius Seimo rinkimus siekė 52,93 procento.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių