Premjeras apie D. Gudelį: jeigu reikės, jis taps mano visuomeniniu konsultantu

Premjeras Saulius Skvernelis tikina, kad su viešųjų ryšių konsultantu Dariumi Gudeliu ryšiai užmegzti 2016 m. sėkminguose Seimo rinkimuose, ir jie buvo toliau palaikomi. Premjeras pabrėžė, kad, nors jis savo patarėjų komanda patenkintas, bet, jei reikės, D. Gudelis taps jo visuomeniniu konsultantu. S. Skvernelis priminė, kad D. Gudelio apsilankymai Vyriausybėje yra ne tik premjero kvietimu.

„Įstatyme taip yra numatyta, jeigu reikėtų, tą galima ir padaryti, kad ministras pirmininkas gali turėti visuomeninių konsultantų, kuriais visais gyvenimo klausimais, tas irgi yra įstatyme numatyta (...) Jeigu reikės, tai bus tikrai taip padaryta ir bus padaryta vėlgi sudarant sutartį. Sprendimų kol kas jokių nėra. Nereikia man jokių specialiųjų ryšių konsultantų, nes aš tikrai turiu, man atrodo, stiprią komandą“, - ketvirtadienį „Žinių radijui“ teigė ministras pirmininkas.

Premjeras pabrėžė, kad Algirdo Butkevičiaus Vyriausybėje D. Gudelio įmonė laimėjo Vyriausybės kanceliarijos konkursą, todėl jo apsilankymai yra ne tik pas premjerą.

„Mes daug bendravome Seimo rinkimuose. Jis dirbo su mumis sėkminguose Seimo rinkimuose 2016 m., ir tie kontaktai, natūralu, yra palaikomi. Šita įmonė turi veikiantį ir laimėjusį konkursą su Vyriausybės kanceliarija, kurį paskelbė Algirdo Butkevičiaus Vyriausybė, tai yra ne mūsų sprendimai. Dėl to jis taip pat lankosi Vyriausybėje. (...) Tikrai tie visi kartai nebuvo pas mane, tiesiog tam laiko neturiu. Daug žmonių, su kuriais aš bendrauju, aš bendrauju ne kažkur pirtelėje, teniso kortuose bėgdamas. Jeigu man reikia, susitinku (Vyriausybėje. - ELTA)“, - sakė Vyriausybės vadovas.

Dviejuose D. Gudelio bendrovės laimėtuose viešuosiuose konkursuose Nacionalinėje mokėjimo agentūroje (NMA) tarp ekspertų buvo ir premjero atstovas spaudai Tomas Beržinskas. Pasak S. Skvernelio, patarėjas buvo užpildęs deklaraciją, kuri buvo taip pat viešai skelbiama.

„Deklaracijos pildomos griežta tvarka, ir jų balsai nėra lemiami. Tik po rinkimų Vyriausybės kanceliarijai pradėjus dirbti, buvo pasirinktas tuomet tas modelis, kad į įvairiausius konkursus būtų skiriami atstovai iš Vyriausybės kanceliarijos. Ministerijos kvietė, norėdamos užsitikrinti tą objektyvumą, nes anksčiau patys darė tik tarp savų, tai kad tų ekspertų buvimas yra galimas ir teigiamas dalykas, svarbu, kad tie ekspertai atliktų tai, kas priklauso, tai yra specialios deklaracijos, kurios skelbiamos irgi viešai“, - teigė ministras pirmininkas.

Šią savaitę portalas 15min.lt paskelbė, kad viešųjų ryšių konsultantas D. Gudelis susitikinėja su S. Skverneliu. Portalo duomenimis, 2018 metais Vyriausybės kanceliarija D. Gudeliui išrašė mažiausiai 19 leidimų patekti į Vyriausybės rūmus.

D. Gudelis yra komunikacijos agentūros „VIP Viešosios informacijos partneriai“ savininkas ir krepšinio klubo „Rytas“ dalininkas. Per praėjusius Seimo rinkimus jo kompanija turėjo sutartį su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, bet po to jokių oficialių sutarčių nesudaryta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MIAW

MIAW portretas
O koks skirtumas tarp Masiulio kyšio ir Gudelio gauto atsiskaitymo sudarant jam sąlygas tapti laimėtoju?

tautieciai turi zinoti , kaip naudojami Tautos pinigai

tautieciai turi zinoti , kaip naudojami Tautos pinigai portretas
Jei tai yra is savu pinigu darykit ka norit. Jei tai yra is tautieciu vadinamo biudzeto pinigu atsiskaitykit tautieciams iki cento ir labai aiskiai.

Mokytoja

Mokytoja portretas
Visi stebi tik kas pas Svernelį ateina stebėkit kas pas konservus eina ir nustebsit????
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių