Premjeras: abejonės dėl P. Gylio R. Paksui buvo išsakytos iškart

  • Teksto dydis:

Premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad dėl „tvarkiečių“ siūlyto kandidato į vidaus reikalų ministrus Povilo Gylio abejonių išsakė vos sulaukęs šios kandidatūros.

„Kai partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis pateikė šią kandidatūrą, mes su kai kuriais patarėjais kartu susitikome su prezidentu Rolandu Paksu ir iš karto išsakėme dėl jos mums kilusias abejones ir konkrečiai dėl to, kaip P.Gylys vertino teisėsaugos sistemą, bet „Tvarkos ir teisingumo“ lyderis aiškiai pabrėžė, jog tai yra jo prezidiumo posėdyje priimtas sprendimas“, – LRT radijui antradienį sakė A.Butkevičius.

Nepritarti P.Gylio kandidatūrai sekmadienį nusprendė Socialdemokratų partijos valdyba, nors pats premjeras praėjusią savaitę viešai P.Gylio tinkamumu nesuabejojo sakydamas, kad politikas turi didelę patirtį. Premjero teigimu, socialdemokratų valdyba sprendimą atmesti P.Gylio kandidatūrą priėmė po visuomenininkų ir „kitų institucijų“ pateiktos informacijos, tačiau kokia ji, nesukonkretino.

„Mes negalime neatsižvelgti į tam tikrus gautus pranešimus ir iš visuomeninių organizacijų, ir iš kitų institucijų“, – sakė premjeras.

Anot A.Butkevičiaus, jam iš pradžių buvo pasakyta, kad „tvarkiečiai“ turi šešis kandidatus į ministrus, jis norėjo išgirsti visas pavardes.

„Tuo metu jau buvo perspėta, kad jei iškils tam tikrų prieštaravimų dėl pono Gylio kandidatūros ir jeigu man reikės šitą kandidatūrą derinti su Prezidentūra, tai gali įvykti tam tikri pasikeitimai“, – sakė jis.

Premjeras taip pat minėjo, kad naujai pasiūlytų kandidatų į ministrus pavardžių neatskleis, kol pareigas oficialiai eis „tvarkiečių“ deleguotas ministras Saulius Skvernelis, nusprendęs dalyvauti Seimo rinkimuose su Valstiečių ir žaliųjų partija. Pirmadienį „Tvarkos ir teisingumo“ vadovas Rolandas Paksas pranešė pateikęs tris naujus kandidatus, bet jų pavardžių taip pat neatskleidžia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kodel

Kodel portretas
butent dabar taip svarbu tapo "visuomeniniu organizaciju" nuomone???

tegi

tegi portretas
Butkevičiaus nuomonė ir nuotaika keičiasi kaip pas bobas per mėnesines.

yyyyyyyyyy

yyyyyyyyyy portretas
Juk prieš kelias dienas viešai sakė, kad Gylys jam tinka. Jau toks mėmė tas Butkevičius..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių