Premjeras: 2010 m. Lietuva sėkmingai siekė užsienio politikos tikslų

Premjeras Andrius Kubilius mano, jog Lietuva 2010 metais sėkmingai siekė savo užsienio politikos tikslų.

Vyriausybės vadovas, paklaustas, ar užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas atliko "namų darbus" gindamas Lietuvos vežėjų ir pramonininkų interesus, sakė, jog URM vadovas kaip ir kiti ministrai "ieško sprendimų, jei yra kokių nors problemų".

"Vyriausybė paskutiniame posėdyje priėmė sprendimą padėti tiems vežėjams, kurie šalo prie Latvijos sienos. Visi kiti dalykai, diskusijos dėl užsienio politikos yra įdomios, bet, mano įsitikinimu, Lietuva tikrai pakankamai sėkmingai per visus šiuos metus siekė savo užsibrėžtų tikslų", - trečiadienį po susitikimo su eurokomisaru Algirdu Šemeta žurnalistams sakė A.Kubilius.

Jis teigė nieko nežinantis apie Seimo pirmininkė Irenos Degutienės prašymą V.Ušackui paaiškinti, kokių konkrečių veiksmų ginant Lietuvos vežėjų ir pieno produkcijos gamintojų interesus ėmėsi jo vadovaujama ministerija.

"Tiesą sakant, neskaičiau jokių pareiškimų", - aiškino premjeras.

Dėl Rusijos tarnybų veiksmų šiemet kelis kartus skaudžiai nukentėjo Lietuvos pieno produkcijos gamintojai ir šalies vežėjai.

Rusija jau kurį laiką neleidžia į šią šalį eksportuoti pieno produktų "Rokiškio sūrio" įmonei ir "Marijampolės pieno konservams", neseniai dėl esą pakartotinių pažeidimų iš importuotojų sąrašo išbraukė "Agrovet" ir pieno perdirbimo bendrovės "Pieno žvaigždės" filialą Pasvalio sūrinę.

Pastarąsias kelias savaites dėl sugriežtintos Latvijos vežėjų patikros ilgose eilėse Latvijos ir Rusijos pasienyje buvo įstrigę šimtai Lietuvos vežėjų. Anksčiau šiais metais dėl esą padažnėjusių pažeidimų sugriežtintos procedūros taikytos ir Lietuvos vežėjams.


Šiame straipsnyje: kubiliusužsienio politika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių