Prašo J. Junckerio leisti V. Andriukaičiui dalyvauti prezidento rinkimuose

Socialdemokratai prašo Europos Komisijos pirmininko Jeano-Claude'o Junckerio leisti dalyvauti Lietuvos prezidento rinkimuose eurokomisarui Vyteniui Andriukaičiui.

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) lyderis Gintautas Paluckas tikina, kad kol kas blankiai 2019 m. vyksiančių prezidento rinkimų kontekste matomas V. Andriukaitis bus jo vadovaujamos partijos kandidatas į šalies prezidentus.

„Nėra jokių abejonių, kad Vytenis Andriukaitis yra socialdemokratų kandidatas“, - „Žinių radijui“ tvirtino G. Paluckas. Pasak jo, įsijungti į kovą dėl šalies vadovo posto V. Andriukaitį varžo Europos Sąjungos reglamentai.

Mes padarėme gerą darbą Europai - paskolinome Europos Komisijai gerą Europos komisarą ir dabar turime problemų atsiimant jį.

„Mes padarėme gerą darbą Europai - paskolinome Europos Komisijai gerą Europos komisarą ir dabar turime problemų atsiimant jį, nes yra Komisijos veiklos reglamentas, kuris yra ganėtinai komiškas. Jeigu Europos komisaras dalyvauja Europos Parlamento rinkimuose, tai suvaržymų turi mažiau, o jeigu nacionaliniuose, kokie yra prezidento rinkimai, jis turi labai daug suvaržymų. Paprastai tariant Vytenis Andriukaitis turi gauti pono Junckerio leidimą dalyvauti mūsų (Lietuvos prezidento. - ELTA) rinkimuose“, - teigė G. Paluckas. Jis pabrėžė, kad jau kreiptasi į Europos Komisijos pirmininką su prašymu leisti V. Andriukaičiui dalyvauti Lietuvos prezidento rinkimuose.

Lapkričio pabaigoje LSDP paskelbė, kad prezidento rinkimuose partijai atstovaus V. Andriukaitis. Jo kandidatūrą iškėlė 40 LSDP skyrių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuostaba

nuostaba portretas
Iškilo problemos...Kur rasti Junkerį? Kaip su juo susitarti? Išvada - neturėk daug draugų, o turėk daug butelių...

Babunė

Babunė portretas
Kai apžvelgi Lietuvos ,,politikos ir žiniasklaidos" horizontus, negali nenueit pas kaimynę Marytę, tą kuri Žiegždriuose slaugute, bent taip sako, nes ten daktarai dešimtmetį dirbę supanašėja su ligoniais, pasitart ir įrašyt į jos vedamą žurnalą būsimų jos pacientų vardus ir įklijuot jų nuotraukas, kuriomis mirga visa ,,žiniasklaida".

Anarchistas

Anarchistas portretas
Teko kovot su viena Afrikos tautelės sukilėlių grupele, užspausta viešbutyje, tai kada baigėsi patronai, jie mėtė į mus savo ekskrementus. Čia toks palyginimas......
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių