Prasideda balsavimas renkant Jonavos ir Šakių merus bei Seimo narį Anykščiuose

  • Teksto dydis:

Trečiadienį prasideda balsavimas iš anksto renkant Jonavos ir Šakių rajonų merus bei Seimo narį Anykščių-Panevėžio apygardoje.

Dėl Seimo nario mandato varžosi 11 politikų, dėl Jonavos rajono mero pareigų kovoja šeši kandidatai, dėl Šakių rajono mero – penki.

Balsuoti galima Anykščių, Jonavos, Panevėžio ir Šakių rajonų savivaldybėse nuo 8 iki 20 val. ir Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Marijampolės, Panevėžio, Šiaulių, Tauragės, Telšių, Utenos, Vilniaus apskričių centriniuose paštuose jų darbo valandomis, pranešė Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

Balsuoti turi teisę visi Jonavos ir Šakių rajonų savivaldybių ir Anykščių-Panevėžio apygardos rinkėjai, negalintys rinkimų dieną atvykti į rinkimų apylinkę.

Trečiadienį prasidės ir balsavimas specialiuose paštuose – Jonavos ir Šakių rajonų savivaldybės bei Anykščių–Panevėžio apygardos teritorijoje esančiose ligoninėse, senelių namuose, globos ir rūpybos įstaigose, areštinėse, kariniuose vienetuose ir negalintys jų palikti dėl sveikatos ar kitų priežasčių.

Balsavimas specialiuose paštuose vyks balandžio 19–21 dienomis nustatytomis darbo valandomis.

Savivaldybių tarybų narių – merų rinkimai Jonavos, Šakių rajonų savivaldybėse bei Seimo nario rinkimai vienmandatėje Anykščių-Panevėžio rinkimų apygardoje vyks sekmadienį, balandžio 23-ąją. Balsuojama rinkimų apylinkėse nuo 7 iki 20 valandos.

Laisva vieta Seime atsirado mandato atsisakius Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovei Gretai Kildišienei. Ji paliko Seimą paaiškėjus, kad važinėja partijos pirmininkui Ramūnui Karbauskiui priklausančio „Agrokoncerno“ automobiliu ir nepranešė apie prieš dešimtmetį pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galbūt iš darbovietės pasisavintų lėšų. Tyrimas buvo nutrauktas, atlyginus žalą.

Šakiuose meras renkamas vietoje „valstiečio“ Juozo Bertašiaus. Jis atsistatydino, kai teismo buvo pripažintas kaltu dėl prekybos poveikiu. Jonavoje meras renkamas vietoje ūkio ministru tapusio socialdemokrato Mindaugo Sinkevičiaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Merai merais, bet rinkimų į Seimą tvarka ir LAIKAS nurodytas Konstitucijoj; NEGALIMI Seimo nariai išrinkti PAŽEIDŽIANT Konstituciją, JOKS KT teisėjas NEGALI tokios priesaikos priimt!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių