Pradėjo dirbti pirmasis energetikos atašė Lenkijoje

  • Teksto dydis:

Lietuvos energetikos atašė Lenkijoje pradėjo dirbti Stanislawas Widtmannas (Stanislavas Vidtmanas). Tai pirmasis šalies energetikos atašė Varšuvoje, su kuria Lietuva jau įgyvendina ar ketina įgyvendinti svarbius energetikos projektus. Pasak S.Widtmanno, energetikos atašė pareigybė Lenkijoje - naudinga valstybės investicija.

Energetikos ministro vyriausioji patarėja Daiva Rimašauskaitė BNS sakė, kad iki šiol S.Widtmannas dirbo Energetikos ministerijoje, kiek anksčiau - bendrovėje „Litgrid“, kur dirbo su Lietuvos ir Lenkijos elektros linijos „LitPol Link“ projektu. 

S.Widtmannas BNS sakė, kad jo tikslas - kalbėtis su Lenkijos įmonėmis ir institucijomis bei palaikyti kontaktus, ypač energetikos srityje.

„Lenkija yra svarbus partneris, įgyvendinant energetinius projektus, ir mano tikslas yra kalbėtis su lenkų įmonėmis ir valstybinėmis institucijomis apie klausimus, kurie rūpi abiem valstybėms energetikos srityje. Esant tokiam intensyviam bendradarbiavimui,tikslinga, kad būtų tiesioginis atstovas Lenkijoje, kuris bendrautų ir palaikytų kontaktus bei atstovautų Lietuvos poziciji bei išklausytų Lenkijos poziciją“, - BNS kalbėjo S.Widtmannas.

Jo nuomone, atsižvelgiant į situaciją Lietuvos ir Lenkijos Rytuose, svarbiu aspektu tampa bendrų Europos Sąjungos energetikos projektų vystymas bei energetinis saugumas, todėl energetikos atašė Lenkijoje - naudinga valstybės investicija.

S.Widtmannas anksčiau yra dirbęs kultūros viceministru.

Vyriausybė energetikos atašė Lenkijoje pareigybę įkūrė dar 2011 metais, nes vystant bendrus energetikos projektus - „LitPol Link“ bei dujotiekio statybą - reikia atstovo, kuris stiprintų dvišalį bendradarbiavimą energetikos sektoriuje. Iki šiol naujai pareigybei išlaikyti nebuvo lėšų.

Energetikos atašė dirbs Lietuvos ambasadoje Varšuvoje ir bus išlaikomas iš Energetikos ministerijai skirtų valstybės biudžeto asignavimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių