Po sunkios ligos mirė Marijampolės meras V. Brazys

Po sunkios ligos mirė Marijampolės meras socialdemokratas Vidmantas Brazys, penktadienio rytą BNS patvirtino Marijampolės vicemerė Irena Lunskienė.

„Taip, mums irgi šiandieną pranešė, bet daugiau nieko nežinome kol kas. Einame kabėtis su šeima“, - sakė I.Lunskienė.

Socialdemokratų vadovai reiškia užuojautą mirusio mero artimiesiems.

„Jis buvo pragmatiškas, ūkiškas žmogus, labai daug yra padaręs dėl Marijampolės miesto gerbūvio, buvo jautrus socialiniams dalykams. Jis pasižymėjo išskirtinėmis savybėmis: ką galvodavo, tą išsakydavo tiesiai, nesivaržydamas, ar tu esi aukštose pareigose, ar esi paprastas žmogus, užimantis nesvarbias pareigas. Jis buvo mylimas, gerbiamas žmogus, nepaprastai daug nusipelnęs Suvalkijos kraštui. Norėčiau pareikšti nuoširdžiausią užuojautą jo šeimai, artimiesiems ir giminaičiams“, - BNS sakė socialdemokratų pirmininkas Algirdas Butkevičius.

„Puikus žmogus, puikus vadovas, partietis. Užuojauta šeimai ir artimiesiems. Sūduvos kraštas neteko iškilaus žmonių mylimo, remiamo žmogaus“, - BNS sakė partijos vicepirmininkas Juozas Olekas.

„Darbštus, ryžtingo būdo, atviras, bendraujantis, mėgstantis tiesų ir paprastą žodį, šeimininkiškai įvertinantis visumą ir pastebintis detales – toks V.Brazys yra ir lieka bičiulių mintyse ir širdyse“, – rašoma socialdemokratų išplatintoje užuojautoje.

Užuojautą artimiesiems reiškė ir ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius: „Šviesaus atminimo politikas savo darbu pelnė žmonių meilę ir pasitikėjimą, buvo gerbiamas bendražygių“.

V.Brazys buvo gydomas Vilniuje esančiose Santariškių klinikose, jis nedirbo nuo sausio 26 dienos.

70-ies V.Brazys Marijampolės meru renkamas nuo 2000 metų. Nuo tada savivaldybei politikas vadovavo su viena pertrauka: 2007 – 2008 metais jis buvo vicemeras.

V.Brazys, baigęs tuometinį Kapsuko žemės ūkio technikumą, nuo 1968-ųjų dirbo pagal specialybę žemės ūkio srityje, 1986-aisiais Lietuvos veterinarijos akademijoje įgijo zooinžinieriaus išsilavinimą. Iki tapdamas meru jis taip pat dirbo Marijampolės apskrities viršininko administracijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vv

vv portretas
UZUOJAUTA SEIMAI!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių