Po J. Miliaus atleidimo – P. Gražulio užuominos dėl interpeliacijos J. Olekui

  • Teksto dydis:

Aukštus reikalavimus kitiems keliantys Socialdemokratai turėtų jų laikytis savo gretose, teigia „Tvarkos ir teisingumo“ partijos Seimo narys Petras Gražulis. Taip jis komentavo trečiadienį Vyriausybės priimtą sprendimą atleisti Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovą Joną Milių.

„Aš manau, kad tokiu atveju mes bent jau kažką žinome Juozo Oleko istorijoje. Bent jau kažkiek apie tas šakutes. J.Miliaus istorijoje nieko nežinome. Ir pats J.Milius nieko nežino“, – BNS trečiadienį sakė P.Gražulis.

Paklaustas, ar tai reiškia, kad būtų linkęs palaikyti interpeliaciją krašto apsaugos ministrui, „tvarkietis“ atsakė, kad „dabar, jeigu socialdemokratai, premjeras kelia kitiems aukštus reikalavimus, gal patys tokių reikalavimų tegu laikosi“.

Trečiadienį Seime vyks Krašto apsaugos ministro J.Oleko interpeliacijos procedūra. Jam pateikti klausimai, kurių dalis susijusi su vadinamuoju „auksinių šakučių“ skandalu dėl virtuvės įrankių kariuomenei pirkimo gerokai brangene nei rinkos kaina iš bendrovės „Nota Bene“.

Sprendimas atleisti J.Milių iš pareigų nepriimtinas atrodo ir valdančiųjų „Tvarkos ir teisingumo“ bei Darbo partijos lyderiams.

„Tvarkos ir teisingumo“ vadovas Rolandas Paksas teigė, kad sprendimas atleisti J.Milių remiantis slaptomis pažymomis, buvo neteisingas.

„Lietuvoje klesti slaptų pažymų kažkoks imperatyvas – vertinu tai neigiamai ir esu įsitikinęs, kad J.Milius susigrąžins tas pareigas teismo ar kitu būdu, jeigu jis nuspręs, bet šitaip negalima elgtis“, – kalbėjo R.Paksas.

Darbo partijos pirmininkui Valentinui Mazuroniui taip pat atrodo nepriimtina tai, kaip Ministrų kabinetas priėmė sprendimą dėl veterinarijos tarnybos vadovo. Pasak jo, pareigūno atleidimas, svarstant tai neviešame posėdyje ir remiantis teisėsaugos pažymomis, nedera su demokratija.

„Mes iš tiesų J.Miliaus nei kaltiname, nei teisiname, bet ta pati procedūra, kada yra pateikiamos kažkokios tai slaptos pažymos iš vakaro Vyriausybei, slaptų pažymų pagrindu priimami kažkokie tai sprendimai Vyriausybėje, ir visuomenė nežino, už ką ir kaip, mums atrodo nepriimtina ir nesuderinama su demokratiniais valstybės valdymo principais“, - BNS sakė V.Mazuronis.

Jis teigė tiksliai nežinantis, kaip dėl J.Miliaus atleidimo balsavo partijos deleguoti ministrai, tačiau tvirtino, jog „žaisti tokiuose žaidimuose mes nematome prasmės“.

Darbo partija anksčiau planavo balsavime dėl J.Miliaus atleidimo nedalyvauti.

Ministrų kabinetas trečiadienį nusprendė atleisti teisėsaugos akiratin patekusį J.Milių po to, kai Vyriausybė nepritarė jo veiklos ataskaitai. Vyriausybės įstatymas numato, kad tai gali būti pagrindas atleisti Vyriausybės įstaigos vadovą. Kiek anksčiau Ministrų kabinetas taip pat buvo gavęs slaptą Specialiųjų tyrimų tarnybos pažymą. Premjeras A.Butkevičius anksčiau yra užsiminęs, jog ši teisėsaugos informacija taip pat turėjo įtakos sprendimui dėl J.Miliaus atleidimo.

Klausimas dėl galimybės J.Miliui toliau eiti pareigas iškilo, teisėsaugai pareiškus jam įtarimus piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas įtarimus neigia ir pats atsistatydinti neketino, nors trauktis iš pareigų jį ragino aukščiausi šalies vadovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Angelė

Angelė portretas
O iki Miliaus šis Seimo juokdarys susirietęs gindavo kiekvieną nusipelniusį nusikaltėlį.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių