Per plauką į antrąjį turą prasmukęs A. Zuokas tikėjosi geresnių rezultatų

  • Teksto dydis:

Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) silpną pasirodymą vietos valdžios rinkimuose Vilniuje partijos vadovas Artūras Zuokas aiškina per menku naujos partijos žinomumu.

Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) silpną pasirodymą vietos valdžios rinkimuose Vilniuje partijos vadovas Artūras Zuokas aiškina per menku naujos partijos žinomumu.

„Partija nauja, pavadinimas ne visiems dar buvo žinomas ir mums galbūt pritrūko laiko, kad rinkėjai atpažintų ir nemaišytų politinių organizacijų. Šiuo atveju, manau, tai yra viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl mūsų sąrašas gavo mažiau“, - pirmadienį spaudos konferencijoje sakė A.Zuokas.

Vos vienu procentiniu punktu aplenkęs Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) kandidatą į merus Valdemarą Tomaševskį ir per plauką išėjęs į antrąjį turą A.Zuokas pripažino tikėjęsis geresnių asmeninių rezultatų ir dėl nesėkmės apkaltino oponentų esą „melagingus pasisakymus“.

„Ir tai suprantama, kada visi prieš vieną... Pirmame ture galbūt buvo sudėtinga išryškinti darbus ir parodyti ateitį, nes daugiau teko klausytis kritikos ir puolimo, kuris tikrai buvo melagingas ar net šmeižikiško pobūdžio, įskaitant ir iš R.Šimašiaus. Gerbiamas R.Šimašius vis dėlto naudoja ne tik kad populistinę retoriką, bet ir akivaizdžiai meluoja“, - kaltinimus oponentui antrajame rinkimų ture metė A.Zuokas.

Apžvelgdamas bendrus partijos pasiekimus, A.Zuokas tvirtino, kad pirmąkart rinkimuose dalyvaujančiai partijai „rezultatai džiugina“, nors Vilniuje rezultatai nebuvo geri.

„Vilniuje tikėjomės šiek tiek geriau - jei Vilniuje rezultatai būtų geresni, tai būtų labai puikus rytas ir geras startas LLS (liberalams), ne tik šiuose rinkimuose, bet ir galvojant apie artėjančius Seimo rinkimus“, - sakė A.Zuokas.

Jis neatsakė, ar tikisi antrajame merų rinkimų ture LLRA ar kitų partijų paramos. A.Zuokas taip pat tikino, kad 6 mandatus gavusi partija jau gavo pasiūlymų tartis dėl valdančiosios koalicijos „praktiškai su visomis partijomis, kurios turi pasitikėjimą“, išskyrus Liberalų sąjūdį.

„Su Liberalų sąjūdžiu - ne“, - sakė A.Zuokas.

Jis taip pat kol kas teigė nesvarstantis galimybės partijai Vilniuje būti opozicijoje.

Partijos rinkimų štabo vadovas Žilvinas Šilgalis konferencijoje tvirtino, kad 2011 metų savivaldybių tarybų rinkimuose Liberalų ir centro sąjunga, kuri pernai su A.Zuoko koalicija įkurė LLS (liberalus), turėjo 100 mandatų. Tik rinkimuose Vilniaus mieste tuomet dalyvavusi A.Zuoko koalicija „Taip“ buvo gavusi 12 mandatų.

LLS (liberalai) daugiausia, t.y. 6 mandatus gavo Vilniaus savivaldybės taryboje ir liko joje ketvirti. Į Vilniaus tarybą patenka A.Zuokas, Žilvinas Šilgalis, Miroslavas Monkevičius, Algis Čaplikas, Aldona Šventickienė ir Kęstutis Nėnius. Už „brūkšnio“ liko dabartiniai tarybos nariai, kandidatavę su LLS (liberalais): Petras Nausėda, Jonas Juodka, Nijolė Jagelavičienė, Juozas Antanaitis, Indrė Jakaitytė, Algimantas Šventickas, Algimantas Vakarinas.

Antrojoje vietoje pagal gautą partijos mandatų skaičių yra Visagino savivaldybė - čia už LLS (liberalus) balsavę 19 proc. rinkėjų atnešė jiems penkias vietas taryboje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių