Už įžeidimą baudžiamosios atsakomybės nebus?

  • Teksto dydis:

Seimo Teisės ir teisėsaugos komiteto (TTK) vicepirmininkas Stasys Šedbaras sako, kad pavasarį parlamentas turėtų spręsti dėl baudžiamosios atsakomybės už įžeidimą panaikinimo.

„Pavasarį tikrai koreguosime kai kuriuos įstatymus. Manau, kad atsakomybę už įžeidimą, gal tik išskyrus teisėjų, reikėtų perkelti į Administracinių teisės pažeidimų kodeksą. Visi teisininkai sutaria, kad ši veika - ne Baudžiamojo kodekso reikalas", - „Lietuvos žinioms“ teigė Seimo TTK vicepirmininkas.

Šalyje pernai išnagrinėtos 1023 privataus kaltinimo bylos. Liūto dalį sudarė skundai dėl šmeižto ir įžeidimo. S.Šedbaras neabejoja, kad jau seniai pribrendo reikalas apsispręsti dėl privataus kaltinimo instituto perspektyvų.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė prieš gerus metus buvo pateikusi Baudžiamojo kodekso pataisas, kuriomis pasiūlė naikinti baudžiamąją atsakomybę už įžeidimą, o už šmeižtą bausti tik dėl paskleistos informacijos apie neva padarytą nusikaltimą ir netaikyti laisvės atėmimo bausmės. Nors L.Graužinienės pataisa, anot S.Šedbaro, buvo proginė (esą taip norėta apginti teismą įžeidusį Darbo partijos įkūrėją Viktorą Uspaskichą), „tam tikros racijos būta“.

S.Šedbaras neabejoja, kad ateityje privataus kaltinimo bylų dėl šmeižto ir įžeidimų tik daugės.

„Didžiausią įtaką daro internetas ir komentarai. Kol mūsų rašinėjimo kultūra bus tokia, kokia yra dabar, skundų nemažės. Jei nieko nedarysime, teisėjus tiesiog užvers darbais“, - pažymėjo politikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nu bet ir debilai žmonės kam įžeidinėti premjera patys išrinkti patys darote cirką nepatinka nerinkit bet kam rašinėti neturite drąsos ateiti irpasakyt Skverneliui į akis jei kas netinka jug jis nesprendžia viską vienas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių