A. Pitrėnienė pasitraukė iš Darbo partijos

  • Teksto dydis:

Buvusi švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė pasitraukė iš Darbo partijos.

Ji BNS patvirtino žinią apie pasitraukimą, tačiau plačiau neaiškino sprendimo priežasčių.

„Taip, o negalima? Tikrai neaiškinsiu“, – sakė A.Pitrėnienė.

Paklausta, ar toliau dalyvaus politikoje, ji sakė, jog tai – asmeninis dalykas.

Trečiadienį paskelbta, kad A.Pitrėnienė nebedirba Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro padalinyje Palangoje. Dėl jos interesų rūpinantis parama šiam centrui būnant ministre ir įsidarbinimo šiame centre baigus darbą ministerijoje trečiadienį tyrimą pradėjo Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

A.Pitrėnienė BNS ketvirtadienį sakė, kad pareigų ugdymo įstaigoje atsisakė „prieš kokią savaitę ar daugiau“. Ji pažymėjo, kad jaučiasi „absoliučiai teisi“, tačiau jai „sočiai atakų“.

„Noriu tiesiog ramybės“, – sakė ji.

Buvusi švietimo ir mokslo ministrė dirbo Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro padalinyje Palangoje sektoriaus vadove. Pernai būtent A.Pitrėnienės teikimu Vyriausybė panaudos teisėmis šiam centrui skyrė beveik 1 tūkst. kvadratinių metrų ploto patalpas Palangoje.

VTEK trečiadienį nusprendė tirti ir minėto centro direktorės Laimutės Anužienės veiksmus. Skelbta, jog Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centre dirba bei įvairių struktūrinių padalinių vadovų pareigas eina direktorei artimi asmenys – du sūnūs, marti.

Be to, portalas 15min.lt skelbė, kad Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras iš bendrovės „Ortopedijos klinika“ pirko šimtatūkstantinės vertės įrangos. „Ortopedijos klinikos“ steigėjas yra vienas iš L.Anužienės sūnų.

Su prašymu aiškintis buvusios ministrės elgesį į teisėsaugą kreipėsi premjeras Saulius Skvernelis, o Seimo Antikorupcijos komisija savo ruožtu prokurorų prašo įvertinti pranešimus apie galimą dokumentų klastojimą, sukčiavimą fiktyviai įdarbinant asmenis, galimą apgaulingą buhalterinę apskaitą bei valstybės ir mokinių lėšų grobstymą Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
AČIŲ.......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių