Pirmąjį Seimo posėdį prezidentė šaukia lapkričio 14 dieną

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretą, kuriuo pirmąjį naujo Seimo posėdį šaukia lapkričio 14 dieną.

Pirmajam Seimo posėdžiui pirmininkaus vyriausias išrinktas parlamentaras – „tvarkietis“ Juozas Imbrasas.

Pagal Seimo statutą, pirmajame posėdyje visi parlamentarai turi prisiekti. Priesaiką perkelti į kitą posėdį galima tik dėl labai svarbios priežasties.

Per pirmąjį parlamento posėdį taip pat privalu išrinkti Seimo pirmininką, juo greičiausiai taps Seimo rinkimus laimėjusios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas. Parlamento vadovas renkamas slaptu balsavimu, numato Seimo statutas.

Pagal Konstituciją, naujai išrinktam Seimui pradėjus darbą ir kadenciją baigusiai Vyriausybei grąžinus įgaliojimus, prezidentė per 15 dienų pateiks Seimui svarstyti naujo ministro pirmininko kandidatūrą. „Valstiečiai“ savo siūlomu premjeru įvardija buvusį policijos vadovą ir vidaus reikalų ministrą Saulių Skvernelį.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga per spalį vykusius Seimo rinkimus užsitikrino 56 parlamentarų mandatus iš 141. Dėl valdančiosios koalicijos formavimo jie derasi su socialdemokratais, iškovojusiais 17 mandatų.

Konservatoriai rinkimuose laimėjo 31 mandatą, Liberalų sąjūdis turės 14 atstovų parlamente. Po aštuonis mandatus teko Lietuvos lenkų rinkimų akcijai-Krikščioniškų šeimų sąjungai bei partijai „Tvarka ir teisingumas“. Du mandatus laimėjo Darbo partija, po vieną – Lietuvos žaliųjų partija, Centro partija bei partija „Lietuvos sąrašas“. Du mandatus gavo save išsikėlę kandidatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau, kad

Manau, kad  portretas
gerb. Prezidentė dar vienintelė, kuri porinkiminiame kalbų, intrigų, suokalbių chore išlaiko blaiviausią galvą ir šviesų protą. Šiuo metu jos laikysena yra pavyzdinė.

FAIN

FAIN portretas
Vėl prasidės cirkas.

...

... portretas
Džiugu tik tai, kad dabartiniai seiMunai įgaliojimų neteks, o visa kita... bus matyt. Beje, Konstitucija NERIBOJA prezidento galių renkant premjerą!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių